The Chronicles of Spellborn wordt gratis op termijn

De MMORPG van Nederlandse makelij The Chronicles of Spellborn zal in navolging van onder andere Archlord en Dungeons & Dragons Online wisselen van een abonnementsdienst naar een microtransactiemodel om inkomsten te generen.

De aankondiging werd onlangs gedaan door Acclaim, de uitgever van de game in de VS en VK. In Europa zal het bedrijf Frogster zich druk gaan maken over de overgang. In ieder geval is bekend dat de gratis variant niet op de markt zal komen tot 2010. Het huidige abonnementsmodel blijft tot die tijd dus gehandhaafd.

The Chronicles of Spellborn is een MMORPG die zich afspeelt in the Enclave of Five Sacrifices. The Enclave is een verzameling van stenen stukjes wereld zwevend door de Deadspell Storm. Deze Deadspell Storm is een soort krachtveld waarin verschillende stukken steen zwevend worden gehouden, waardoor ze niet kunnen vallen in het oneindige. Deze zwevende stenen bevatten bergen, bossen, uitgestrekte velden en dorpjes. Allemaal onderdeel van een oude, gebroken wereld. Om te kunnen reizen tussen deze stenen moeten vele gevaren worden weerstaan die in de leegte tussen de werelden voorkomen. Daarnaast biedt Spellborn ook een innovatief combatsysteem.

The Chronicles of Spellborn is verschenen voor de PC en zal in 2010 opnieuw verschijnen als gratis game.

  1.   
    Spam-Fischer's avatar

    Wat betekent “The Chronicles”?

  2.   
    craz's avatar

    Spam-Fischer schreef, "Wat betekent “The Chronicles”?"

    De kronieken 😉

  3.   
    )GN(-Erik's avatar

    yagamer schreef, "

    ”Spam-Fischer” schreef, "Wat betekent “The Chronicles”?"

    De kronieken 😉 "

    En kronieken zijn verhalen uit het verleden 😉

  4.   
    Mattmerize's avatar

    Het is jammer. Ik heb erover gesproken met de ontwikkelaar, Vincent Leeuw. Coole kerel. Jammer dat hij en al die medewerkers nu zonder baan zitten.

  5.   
    Rideo Mortem's avatar

    Matthijsjuh schreef, "Het is jammer. Ik heb erover gesproken met de ontwikkelaar, Vincent Leeuw. Coole kerel. Jammer dat hij en al die medewerkers nu zonder baan zitten."

    Ze zullen niet zonder meer ontslagen worden. Het feit dat de game gratis wordt om te spelen betekent niet dat er geen geld meer aan verdiend wordt. De inkomsten komen alleen niet meer uit betaalde abonnementen maar uit microtransacties, de verkoop van items tegen lage prijzen.

  6.   
    TmoomT's avatar

    Denk dat ik dat wel leuk vind 🙂