Wii Sports Resort doet het zeer goed in Japan

Vanaf 24 juli aanstaande kunnen wij in Nederland aan de letterlijke slag met Wii Sports Resort. In Japan hebben ze meestal meer geluk, want daar is de game nu sinds vier dagen verkrijgbaar. De verkoopcijfers zijn in ieder geval veelbelovend, want nu al zijn er 353.827 exemplaren over de toonbank gegaan. Met deze cijfers weet Wii Sports Resort een derde plaats te bemachtigen achter Mario Kart Wii (608.000) en Super Smash Bros. Brawl (816.000). Het eerste deel van Wii Sports is buiten beschouwing gelaten vanwege de bundel met elke Wii-console.


Wii Sports Resort, het vervolg op het razend populaire Wii Sports, maakt gebruik van de Wii MotionPlus. Deze add-on voor de Wii-afstandsbediening registreert bewegingen beter en het kleine apparaatje wordt gebundeld met Wii Sports Resort. In Wii Sports Resort gaat het om sporten die je voornamelijk bij doet als je op een exotisch resort bent, zoals waterskiën, frisbee’s gooien en, voor Nintendo blijkbaar dé activiteit aan het strand, zwaardvechten.

Wil je meer weten over deze game? Check dan onze preview.

Wii Sports Resort verschijnt 24 juli voor de Wii en is gebundeld met de MotionPlus.

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  Echt wat een Nintendo fanaten in Japan:o

 2.   
  Verbeemen's avatar

  heb hem al bestelt 😀 krijgt ” gratis wii-motion + ” <--zal wel in de prijs zitte en een frisbee 😀

 3.   
  i7 Grendel's avatar

  Nintendo is zelf Japans en waarschijnlijk zijn ze wel zo nationalistisch dat ze ook veel van hun eigen producent houden.