Wisselen van factie straks mogelijk in World of Warcraft

Blizzard heeft op haar officiële forum laten weten dat er gewerkt wordt aan een functie om straks in World of Warcraft te wisselen van factie. Spelers kunnen dan hun personage overzetten van Alliance naar Horde en omgekeerd, waarbij je ongeveer hetzelfde personage zult krijgen. Dit moet vooral goed nieuws zijn voor spelers die veel vrienden hebben bij de andere factie.

Blizzard gaf wel aan dat er nog uitgebreid ontwikkeld en getest moet worden, dus het is nog onduidelijk wanneer we deze functie kunnen verwachten. De officiële verklaring luidt als volgt:

  “There’s still much work to do and many details to iron out, but the basic idea is that players will be able to use the service to transform an existing character into a roughly equivalent character of the opposing faction on the same realm. Players who ended up creating and leveling up characters on the opposite factions from their friends have been asking for this type of functionality for some time, and we’re pleased to be getting closer to being able to deliver it.”


World of Warcraft: Wrath of the Lich King neemt je mee naar het continent Northrend. De verdorven Lich King Arthas, die in Warcraft III: The Frozen Throne verslagen werd, is terug en wil niets anders dan wraak. Arthas’s wens is om heel Azeroth uit te moorden, waardoor de schreeuw om een held steeds luider wordt. Aan jou de taak om Azeroth te beschermen tegen de kwade krachten van Arthas en om hem uiteindelijk te verslaan.

World of Warcraft is in 2005 uitgekomen voor de PC en inmiddels zijn er ook twee uitbreidingen geweest, The Burning Crusade en Wrath of the Lich King.

 1.   
  X-doos's avatar

  Leuk, maar ik speel geen WoW, mij te duur.

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Wat maken die facties dan nog uit als je gewoon kan switchen? niks dus 😕

 3.   
  Teunb's avatar

  Ik vind het juist leuk als daar verschil in zit, nu maakt het idd niks meer uit … (kspeel t niet hoor, maar ik vind t bij dat soort spellen juist leuk als je vijanden hebt, nu kan je gewoon naar de andere kant als je dat leuk vindt..)

 4.   
  ChielB's avatar

  Zomaar naar de andere kant gaan zal vast niet mogelijk zijn. Blizzard gaat nog uitgebreid testen om de gameplay niet te verstoren, dus ze maken er vast wel een gepaste functie van.

 5.   
  Kilerden's avatar

  Heel het balans van het spel word verstoord als iedereen gaat switchen denk ik. Ik snap wel dat mensen willen gaan switchen omdat hun vrienden te noob zijn om de verkeerde factie te gaan kiezen ofzo 😛

  Ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen.

 6.   
  Deadstriker's avatar

  Leuk, alleen ik speel geen WoW meer. 😉

 7.   
  bramski's avatar

  Een vriend van mij speelt WoW ik zal eens vragen wat hij er van vindt en als ze het uitvoeren wat het dan geworden is. 😉

 8.   
  Overload14's avatar

  Vind Wow te duur :l

 9.   
  Deadstriker's avatar

  ”Overload14″ schreef, "Vind Wow te duur :l "

  Valt wel mee, €12,- per maand.

  😛

 10.   
  Lode's avatar

  Zal ook wel een aardig prijskaartje aan vasthangen denk ik. Hopelijk wordt het evenwicht niet verstoord voor degene die het spelen. Toch een zot spel, voor zotte mensen. 😆

 11.   
  obi_wan383's avatar

  Niet echt mijn MMORPG, wacht maar to SW: The Old Republic hier is ^^

 12.   
  Lashrom's avatar

  ”obi_wan383″ schreef, "Niet echt mijn MMORPG, wacht maar to SW: The Old Republic hier is ^^"

  Ik wacht liever op de nieuwe Guild Wars …

 13.   
  jungler's avatar

  Stryker schreef, "

  ”Overload14″ schreef, "Vind Wow te duur :l "

  Valt wel mee, €12,- per maand.

  😛 "

  dus te duur voor mij 😀 😆

 14.   
  Rrm's avatar

  Stryker schreef, "

  ”Overload14″ schreef, "Vind Wow te duur :l "

  Valt wel mee, €12,- per maand.

  😛 "

  12? ik betaal toch 26 foor een 2-maandelijks kaartje :S

 15.   
  mazterman's avatar

  XD-oos schreef, "Leuk, maar ik speel geen WoW, mij te duur."

  1, Waarom Reageer je dan duuh .. !!
  2, waarom lees je het als je het niet speelt,, !!
  3, te duur het is het wel waard

  Maar ze mogen dan de server chance wel gratis maken als het om naar je vrienden toegaat gaat. daar heb ik dan meer last van horde kan ik altijd nog wel opzoeken met een beetje lef XD

 16.   
  mazterman's avatar

  Rrm schreef, "

  ”Stryker” schreef, "[quote=”Overload14″].."

  Valt wel mee, €12,- per maand.

  😛 "

  12? ik betaal toch 26 foor een 2-maandelijks kaartje :S[/quote]

  Rrm 1 woord na deze zin naja drie letters,,, BTW

 17.   
  ExtremeDotCom's avatar

  dit zou het evenwicht wel kunnen verstoren ja,maar er zijn veel mensen die al een horde en een ally hebben op dezelfde server(pve)