Analisten: Geen nieuwe consoles tot 2013

Wedbush Morgan, een grote bedrijf met bekende analisten als Michael Pachter, heeft in een uitgebreid rapport voorspeld dat er geen nieuwe consoles komen tot 2013. Men verwacht dat geen enkele hardware of software binnenkort zal pieken, waardoor de huidige consoles nog wel een tijdje mee kunnen gaan. Het rapport luidde als volgt:

    “Because it is eminently clear that no new console is planned for launch in 2010 (the fifth year of the current cycle), we do not expect hardware or software sales to peak any time soon. Rather, we expect that hardware and software sales will peak, as they have in the past, in the year prior to the introduction of a new console; this cycle, we think that will happen several years from now, if at all.

    Hence, we believe that the “peak” of the cycle will be in year n-1, with “n” representing the launch of a next generation console. As we believe that will not occur until 2013 or later, we calculate year n-1 as 2012 or later.”

Ten slotte deed Wedbush Morgan ook nog enkele voorspellingen over het aantal verkochte consoles aan het einde van 2011. Volgens het bedrijf zal de Nintendo Wii dan nog altijd riant leiden met 93 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Sony en Microsoft volgen op enige afstand met 49 miljoen voor de PlayStation 3 en 44 miljoen voor de Xbox 360.

  1.   
    Kilerden's avatar

    Achjah, ik ben toch nog tevreden met m’n xbox 360 8)

  2.   
    Mv-Highway's avatar

    Precies. Wat mij betreft kan mn PS3 nog heel lang mee 😀

  3.   
    Dy-88's avatar

    Kilerden schreef, "Achjah, ik ben toch nog tevreden met m’n xbox 360 8) "

    ik ook. had ik er net een, was ik daarna bang dat er zo snel nieuwe consoles aankwamen.
    van mij mogen er consoles aankomen in het jaar 2015 ofzo.

  4.   
    X-doos's avatar

    Dy-88″][quote=”Kilerden schreef, "Achjah, ik ben toch nog tevreden met m’n xbox 360 8) "

    ik ook. had ik er net een, was ik daarna bang dat er zo snel nieuwe consoles aankwamen.
    van mij mogen er consoles aankomen in het jaar 2015 ofzo.
    [/quote]

    Van mij ook, ik heb nu een 1-1,5 jaar mijn 360 en ben er tevreden mee. Zo nu en dan een update met wat nieuwe functies en ik vind het best.

  5.   
    jungler's avatar

    zolang er vette games uitkomen 😀

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ben ook nog tevreden met me ps3 ik heb hem net een jaar pas

  7.   
    craz's avatar

    Dy-88″][quote=”Kilerden schreef, "Achjah, ik ben toch nog tevreden met m’n xbox 360 8) "

    ik ook. had ik er net een, was ik daarna bang dat er zo snel nieuwe consoles aankwamen.
    van mij mogen er consoles aankomen in het jaar 2015 ofzo.
    [/quote]

    2015 vind ik overdreven over 3 jaar mogen van mij wel nieuwe consoles komen 8)

  8.   
    Ika Q's avatar

    Tja analisten zeggen al heel veel, hebben ze soms een tijdmachine ofzo ? Een console moet gewoon lang mee gaan, als je bv naar de PS2 kijkt wil je gewoon goede tijden mee beleven en niet geld mee verspillen.

  9.   
    Maotes's avatar

    Mooizo. Ik heb niet voor niets 200 euro neergeteld voor m’n PlayStation 3, en m’n ouders ook nog.

  10.   
    Neolite's avatar

    De ene keer zeggen ze dat in 2010 nieuwe consoles komen dan is het 2013, wat is het straks 2015? Ze kunnen nog zo veel zeggen. Uiteindelijk is het aan de console-makers om te beslissen wanneer ze dit doen. En het is wel duidelijk dat zeer binnenkort geen nieuwe console zit aan te komen, omdat Sony nog zit met de financiële malaise die de PS3 heeft opgeleverd en Microsoft wil volgend jaar project Natal lanceren. Dus dan is het wel makkelijk zeggen dat er binnenkort geen nieuwe console aankomt. Zo’n voorspelling kan zelfs ik nog wel maken.

  11.   
    Overload14's avatar

    Mooizo want momenteel is er niemand aan vervanging toe 🙂

  12.   
    Serg1337's avatar

    neolite schreef, "De ene keer zeggen ze dat in 2010 nieuwe consoles komen dan is het 2013, wat is het straks 2015? Ze kunnen nog zo veel zeggen. Uiteindelijk is het aan de console-makers om te beslissen wanneer ze dit doen. En het is wel duidelijk dat zeer binnenkort geen nieuwe console zit aan te komen, omdat Sony nog zit met de financiële malaise die de PS3 heeft opgeleverd en Microsoft wil volgend jaar project Natal lanceren. Dus dan is het wel makkelijk zeggen dat er binnenkort geen nieuwe console aankomt. Zo’n voorspelling kan zelfs ik nog wel maken."

    indd, analisten zijn nep… voorspellen als crap of iets waar de rest ook al lang is achtergekomen 😆