Overgebleven Beatles hielpen met The Beatles: Rock Band

Dat The Beatles een eigen game krijgen is al bekend, maar het is minder bekend dat de overgebleven Beatles een grote rol hebben gespeeld in het ontwikkelingsproces van de game. Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison and Yoko Ono hebben zich behoorlijk bemoeid met The Beatles: Rock Band.

Lead designer Chris Foster liet weten dat Paul McCartney en de rest zich veel bezig hielden met de tracks en de zalen waar de band vroeger optrad. Foster liet weten:

    “The shareholders, as we call them — Paul and Ringo, Olivia and Yoko — were really creative partners throughout the project. They were involved in picking and approving the song list, the venues we went into. With the dreamscapes, they saw storyboards of all of the material, and gave feedback on whether or not they felt like those interpretations supported the songs in the way they wanted”

Het lijkt er op dat The Beatles: Rock Band niet alleen voor de muziek zal zijn, maar ook voor het gehele gevoel van de band en wat er omheen komt kijken.

The Beatles: Rock Band is een muziekgame die draait om een van de grootste bands van de vorige eeuw: The Beatles. Met de instrumenten van Rock Band of de nieuwe Beatles-instrumenten kun je aan de slag met de muziek van de Beatles.

The Beatles: Rock Band zal op 9 september verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii.

  1.   
    Mv-Highway's avatar

    Dit kan de game alleen maar goed doen volgens mij 8)

  2.   
    UberProSure's avatar

    Zeer professioneel van de echte beatles 😉