id Software opgekocht door Bethesda Softworks

Ontwikkelaar Bethesda Softworks, onder andere bekend van The Elder Scrolls en Fallout 3, heeft zojuist bekendgemaakt dat men id Software heeft opgekocht. De koop is officieel afgesloten door het moederbedrijf van Bethesda, ZeniMax Media. id Software staat natuurlijk bekend om oeroude franchises als Doom en Quake, welke beiden tot op de dag van vandaag nog steeds hun invloed uitoefenen.

De reden voor dit verbond is volgens een woordvoerder om elkaar te steunen en beide bedrijven de mogelijkheid te geven nog verder uit te groeien. Wellicht dat er nog grootse dingen uit deze fusie mogen rollen, want het is dan ook gelijk een verbond om in de gaten te houden. De woordvoerder heeft wel laten weten dat, net zoals bij Activision en Blizzard het geval is, beide bedrijven los van elkaar werken, maar elkaar wanneer nodig steun bieden.

Dit betekent dus dat projecten zoals Rage niet beïnvloed worden, aangezien Rage ontstaan is uit een verbond tussen Electronic Arts en id Software. Wat de toekomst inhoudt voor Doom 4 of eventuele andere projecten is daarentegen nog onduidelijk. Het wordt dus nog even afwachten op een volgende officiële verklaring van één van beide bedrijven.


Rage is een nieuwe game die in ontwikkeling is bij id Software. Het betreft een combinatie van een first-person shooter en een racegame. De game speelt zich af in een post-apocalyptische omgeving op een aarde die getroffen is door een komeet. In de game ben je in staat om je auto te upgraden met geld dat je verdient door te racen. De game kent daarnaast ook een co-op mode. Rage is het eerste spel dat ontwikkeld wordt met de Tech5-engine.

Rage verschijnt ergens in 2010 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    wiebeg's avatar

    Nouik ben er niet helemaal kapot van had liever ID software aleen zien werken dan met de makers van Fallout 3 maar ja misschien maken ze na doo4 wel een heel goed spel.

    PS: mijn gamez is echt traag elke keer als ik typ dan komen de letter 2 sec later en als ik een previrw kijk dan of wat anders dan loopt de site somes vast + mijn internet :S:S

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik zie dit graag bedrijven wat elkaar ondersteunen. Bedoel staan los van elkaar en hebben allebei mooie titels en dit zal echt niet ten koste gaan van de games. Alleen op zoon manieren als dit kom je er. Denk maar eens aan de krediet crisis.

  3.   
    )GN(-Erik's avatar

    Doom 4 met RPG elementen? Nee dat ga ik dus niet spelen 🙄

  4.   
    ChielB's avatar

    Voorlopig ziet het er ook niet naar uit dat ze met elkaars games gaan knoeien. 😉

  5.   
    /DareDevil's avatar

    ID is goed 😆

  6.   
    Kilerden's avatar

    ChielB schreef, "Voorlopig ziet het er ook niet naar uit dat ze met elkaars games gaan knoeien. :wink:"

    Wel te hopen dat ze dat ’n keer gaan doen 😀