Valve voegt ondersteuning toe voor 3D besturing

Ontwikkelaar Valve heeft, bijna een jaar na afspraak, ondersteuning uitgebracht voor de Novint Falcon. Half-life 2, Team Fortress 2 en Portal zijn nu speelbaar met deze vernuftige controller. Ondersteuning voor Counter-Strike: Source, Left 4 Dead en Day of Defeat zal binnenkort volgen.

De Novint Falcon is een controller voor de PC die bestuurd wordt met behulp van een ronde knop, die leiding geeft aan drie armen. Deze armen zijn in staat om precies te registreren hoe je beweegt, om dit vervolgens om te zetten naar input voor games. Bovendien is het apparaat in staat om verschillende wapens ingame verschillend aan te laten voelen in het echt. Zo zal een machinegeweer zwaarder zijn dan een 9mm pistool. De interne motoren van de controller reageren op in-game gebeurtenissen en bieden de Novint Falcon de mogelijkheid om variërende sterktes force feedback ter wereld te brengen.

De Novint Falcon is voor 149 dollar verkrijgbaar op internet. Voor een plaatje en een filmpje kijk je hier.

The Orange Box is uitgebracht met het oog op Half-Life: Episode Two en deze ‘box’ is een gebundelde uitgave van Half-Life 2, de vervolgen Episode One en Episode Two, de cartoony multiplayergame Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder spelen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol. De game speelt zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral af in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (grote robotspinnen) zijn daardoor ook wat uitgebreider en massaler dan voorheen. Verder krijg je in deze tweede Episode te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider, die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels.

Team Fortress 2 is een game gericht op de multiplayer en met een vrolijke, cartoony uitstraling. Kies uit verschillende classes, variërend van de zwaarbewapende Heavy tot de in stealth gespecialiseerde Spy, en werk samen met je team om de overwinning te behalen in diverse spelmodi en mappen.

Portal is een innovatieve puzzelgame, waarbij jij een testpersoon bent die in diverse ruimtes van Aperture Science de uitgang moet zien te halen met behulp van je portal-gun. Hiermee kan je een ingang en een uitgang creëren en uiteraard zijn ook alle natuurkundige wetten, zoals zwaartekracht en valversnelling van toepassing op de portals die je maakt. Op deze manier dien je diverse lastige situaties te doorstaan.

The Orange Box is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    lijkt me wel lachen z’n controller 1ne geweer bijv zwaarder aanvoelt als andere

  2.   
    Verbeemen's avatar

    kzie het nut er niet van in 😕

  3.   
    Teunb's avatar

    Hiermee kon je toch high-end games spelen op de tv via internet ofzo ?

  4.   
    viceroy's avatar

    Teunb schreef, "Hiermee kon je toch high-end games spelen op de tv via internet ofzo ?"

    Ehm nee 😀

    Dat is 😀 iets heel anders.

  5.   
    ChielB's avatar

    Dat is OnLive, een geheel ander iets van een ander bedrijf.

  6.   
    Serg1337's avatar

    lol @ controler, zoiets lijkt me best wel leuk om uit te proberen 😆

  7.   
    Kilerden's avatar

    Lol, heb je ’n rocketlauncher vast, kan je hem niet tillen xD

  8.   
    Bello 2185's avatar

    Met die beta patch van BF2 kan je deze ook gebruiken. 😛