Modern Warfare 2 krijgt co-op voor twee spelers

Ontwikkelaar Infinity Ward heeft bevestigd dat Modern Warfare 2 en co-op modus voor twee spelers zal krijgen. Deze modus, die in de game door het leven gaat als Special Ops, zal echter geheel los staan van de singleplayercampaign. Volgens Robert Bowling, community manager van Infinity Ward, past co-op ook niet bij de speciale ervaring die men met de verhaallijn van de singleplayer voor ogen heeft. In Special Ops zitten stukken uit de singleplayer die echter wel geschikt waren voor twee spelers. Bowling verklaarde:

  “Two player seemed to be the magic number for co-op. That’s when it stayed really fun and intense without becoming a clusterf*** of things. We just found that two-players was the most fun. We don’t do co-op in our story because we’re crafting a very specific experience and we don’t want to ruin that by cramming co-op into it. We take the moments that work really well with co-op, we bring them out and we put them in Special Ops.”

Call of Duty: World at War had een 4-speler co-op, zowel in de campaign als in de speciale Zombie-modus. Special Ops in Modern Warfare 2 valt echter meer te zien als een modus die je steeds opnieuw blijft spelen om beter te worden en om een vriend uit te dagen, aldus Bowling.


Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie, met één uitzondering dat de game niet langer Call of Duty in de naam draagt. Dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte. Verwacht actie op besneeuwde bergen, een sneeuwscooter en vanuit de sloppenwijken van Brazilië. Daarnaast keren ook enkele bekende namen terug uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zoals ‘Soap’ MacTavish.

Lees meer over Modern Warfare 2 in onze E3-preview!

Modern Warfare 2 wordt rond 10 november van dit jaar verwacht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Baker502's avatar

  Vind wel jammer geen co-op in campaign 🙁

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  Totaal geen gemis. Een geweldige singleplayer en multiplayer als de eerste Modern Warfare en miljoenen mensen zijn geweldig blij met Modern Warfare 2. 😀 En die Special Ops co-op mode is een leuke bonus erbij 8)

 3.   
  SN0WIE's avatar

  wrrm niet co-op unlocken als je klaar bent met de singelplayer?
  Dan kan je gewoon de singeplayer co-op spelen en de ervaring die ze willen geven heb je al gehad.
  Slim idee he? 😛

 4.   
  NoFearz's avatar

  Niet alle missies zou je coop kunnen doen net zoals in WaW. Zoals die sniper missie zit niet in de coop. En in die vliegtuig ook.

 5.   
  jungler's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Totaal geen gemis. Een geweldige singleplayer en multiplayer als de eerste Modern Warfare en miljoenen mensen zijn geweldig blij met Modern Warfare 2. 😀 En die Special Ops co-op mode is een leuke bonus erbij 8)"

  idd 🙂

 6.   
  Thazero's avatar

  Zit er nou wel of geen zombie mode in Modern Warfare 2? 🙂

 7.   
  GENERAL_DS's avatar

  Thazero schreef, "Zit er nou wel of geen zombie mode in Modern Warfare 2? :)"

  nog nix van gehoord maybe wel

 8.   
  ChielB's avatar

  Ga er maar niet vanuit. Zombie’s zijn Treyarch’s ding, Infinity Ward bewandelt toch echt een geheel eigen weg met de game.

 9.   
  EEkh00rn's avatar

  hoop dat het niet van die kleine schermpjes zijn zoals bij CoD5