Fernando Torres naast Messi op de cover van Pro Evolution Soccer 2010

Konami heeft bekend gemaakt dat Liverpool-speler Fernando Torres samen met Lionel Messi zal schitteren op de cover van PES 2010. Jon Murphy, teamleider van de Europese afdeling van PES, vindt de keuze voor Torres een logische:

    “Fernando Torres has established himself as one of the most exciting strikers in the game. He encapsulates everything that is good about the modern game, showcasing both pace, skill and vision – three elements that play a major part in PES 2010 as a football simulation.”


Pro Evolution Soccer 2010 (PES 2010) legt de focus op een realistische en uitdagende ervaring. Zo kent dit deel intuïtieve zone-verdediging, waarbij je constant nieuwe manieren moet zoeken om aan te vallen. Daarnaast is zowel stragisch spelen als snel reageren van groot belang. Keepers zijn nog veelzijdiger met vaardigheden van een echte hedendaagse topdoelman. Ook de beslissingen van de scheidsrechter zijn verbeterd, waardoor de leidsman betere en meer gebalanceerde beslissingen maakt tijdens wedstrijden.

PES 2010 is ook visueel verbeterd. Spelers en animaties komen nog dichterbij de werkelijkheid en met nog meer gezichtsuitdrukkingen en een verbeterd systeem voor belichting zie je heel nauwkeurig in welke conditie je spelers zijn. Op het gebied van gameplay is ook veel veranderd. Dribbelen, draaien en schieten is verbeterd en je merkt echt verschil tussen een pass vanuit stilstand en passen tijdens een sprint. Daarnaast is de Master League uitgebreid met diverse managerfuncties, zodat het managen van een team nog langer leuk blijft.

Ten slotte is ook de AI van spelers aangepakt, in de vorm van Teamvision 2.0. Middenvelders en verdedigers werken samen om open ruimtes te verdedigen en aanvallen af te stoppen. Strategisch spelen is nog belangrijker geworden met diverse nieuwe mogelijkheden. Zo kan je tijdens een vrije trap de looprichting van spelers aangeven om nog beter iemand vrij te spelen. Teamgenoten reageren ook dynamisch op elkaar. Als een vleugelspeler bekend staat om een goede voorzet, zullen meer spelers bij een aanval zich naar het penaltygebied begeven om de voorzet te ontvangen.

Pro Evolution Soccer 2010 verschijnt eind 2009 voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en PlayStation Portable. Bekijk nu deze Debut Trailer.

  1.   
    craz's avatar

    Leuk:P

  2.   
    Swoop's avatar

    Ik weet niet hoe het komt maar ik vind de namen van pro evolution 2010 niet echt mooi net als fifa 10 dat komt denk omdat je gewend bent om het anders te zeggen zoals fifa 09:S

  3.   
    Machtaman's avatar

    Trouwens hoeveel zou Torres betaald zijn om dit te zeggen 😆

  4.   
    Topsor's avatar

    PES fan 4-Life 👿