Activision dreigt Sony-platformen te laten vallen

En het is weer tijd voor een sappige roddel in gamesland. Bobby Kotick, algemeen directeur van Activision, heeft tijdens een interview namelijk laten weten dat men mogelijk zal stoppen met het ontwikkelen van games voor Sony-platformen als de PlayStation 3 niet snel in prijs gaat zakken. Volgens Kotick mist Sony steeds meer aansluiting bij de concurrentie en is een prijsdaling voor de PlayStation 3 noodzakelijk, zodat er ook meer games voor Sony’s platform verkocht worden.

Vorig jaar betaalde Activision nog ruim 500 miljoen dollar aan Sony als royalties en daar wil men natuurlijk ook wel wat voor terug zien. Kotick verklaarde:

  “They have to cut the price, because if they don’t, the attach rates [the number of games each console owner buys] are likely to slow. If we are being realistic, we might have to stop supporting Sony. When we look at 2010 and 2011, we might want to consider if we support the console — and the PSP [portable] too. Games generate a better return on invested capital on the Xbox than on the PlayStation.”

Volgens de populistische analist Michael Pachter is het allemaal grootspraak en bluf van Kotick en zal Activision zeker niet zomaar stoppen met het maken van games voor de PlayStation 3 of PlayStation Portable. Ze willen gewoon graag meer verkochte PS3 consoles zien, aangezien dat ook goed is voor de verkoopcijfers van hun eigen games, zo liet Pachter weten.

Een woordvoerder van Sony heeft inmiddels gereageerd en gemeld dat men de meningen van third-party ontwikkelaars respecteert, maar verder heeft men geen commentaar. Het lijkt zodoende allemaal wel met een sisser af te lopen, maar meer mensen zijn het er over eens dat de PlayStation 3 best een prijsdaling kan gebruiken. Daarnaast zou het toch zonde zijn om Activision-titels op de PS3 te moeten missen, maar zo’n vaart lijkt het nog niet te lopen.

Wie weet wat Sony nog in de hoge hoed heeft voor later dit jaar…

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik denk sowieso wel dat de ps3 wel weer zal zakken later dit jaar of begin volgend jaar, Hij is dan al weer effe uit dus dan kan het makkelijk en de wii gaat ook weer zakken was laast te lezen dus kan sony niet achter blijven dan zijn de xbox en wii heel erg goedkoop tegen over de ps3

 2.   
  Maotes's avatar

  De PlayStation moet zeker gaan zakken, anders gaat Sony veel verlies lijden tegenover Microsoft en Nintendo. Die consoles zijn echt goedkoop tegenover de PlayStation 3.

 3.   
  Darkknight's avatar

  mocht de prijs van de ps3 zowiesow zakken dan zal ik waarscheinlijk 1 gaan halen

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  Jippie!! des te meer support voor de xbox, en PC 😆

 5.   
  nurie's avatar

  heb nu nog een goede pc maar als die outdated raakt koop ik een sony console

 6.   
  Dy-88's avatar

  Omdat ik niet van het geld barst, en snel alles uitgeef, was ik van plan (ookal ben ik meer ps3 fan) om een 360 te kopen.
  niet om de kwaliteit, nee om de prijs. dat is ook wat microsoft wilt, ik wil die vette games spelen op een goedkoop platform.
  de ps3 is best wel duur, 400 euro voor een console.
  als ze hem nou naar 300 ofzo, of naar 250 dan zou ik hem meteen gaan halen

  😉

 7.   
  EdGe's avatar

  Ik vind persoonlijk de PlayStation 3 ook nog te duur. Als je het vergelijkt met de stukken goedkopere Xbox 360, biedt de console van Sony eigenlijk ook niet veel extra’s. Behalve natuurlijk wat interessante exclusives. Blu-ray heb ik al als stand-alone speler, dus wat dat betreft biedt de PS3 mij ook niks extra’s. Een 80 tot 100 Euro goedkoper zou het PS3-platform zeker goed doen.

 8.   
  Mattmerize's avatar

  Het blijft geweldig om te zien hoe iemand denkt het beter te weten dan een groot team van economen en analisten.

 9.   
  Ken2BE's avatar

  EdGe schreef, "Ik vind persoonlijk de PlayStation 3 ook nog te duur. Als je het vergelijkt met de stukken goedkopere Xbox 360, biedt de console van Sony eigenlijk ook niet veel extra’s. Behalve natuurlijk wat interessante exclusives. Blu-ray heb ik al als stand-alone speler, dus wat dat betreft biedt de PS3 mij ook niks extra’s. Een 80 tot 100 Euro goedkoper zou het PS3-platform zeker goed doen."

  En xbox heeft geen goeie exclusives 😕 Kijk maar naar halo ,Gears of war,Forza,… 😉

 10.   
  craz's avatar

  De playstation 3 heeft inderdaad een prijsdaling nodig

 11.   
  Dr. D3nVil's avatar

  laten we hopen dat het bluf is anders geen mw2 op ps3 🙁

 12.   
  Mv-Highway's avatar

  Van mij hoeft geen prijsdaling, ik heb al een PS3 😀

  Activision zal denk ik ook nooit stoppen met het maken van games voor Sony-consoles. Dan hebben ze veel minder omzet in plaats van meer. (door prijsdaling)

 13.   
  Fawaka-W's avatar

  is onzin. aangezien hun games vaakgenoeg beter op de ps3 verkopen dan op de xbox360.
  gewoon weer een roddel.
  en ik denk zelf dat sony een goede tactiek toepast.
  binnen een korte tijd komen ze met een shitload aan ongelovelijk vette exclusives (heavy rain, god of war gran turismo MAG enzenzenz dat is combinatie met een prijsdaling gaat zeker goed verkopen.
  nu houden ze de ps3 lekker gewild, want je kan neit ontkennen dat iedereen wel een ps3 wil hebben. tis alleen de prijs.

 14.   
  EdGe's avatar

  En xbox heeft geen goeie exclusives Kijk maar naar halo ,Gears of war,Forza,…

  @Ken2BE.. Ik heb niet gezegd dat de Xbox 360 geen goede exclusives heeft of wel? 😉
  Persoonlijk vind ik de exclusives van de 360 prima, aangezien ik zelf 2 360’s in huis heb.

 15.   
  Ken2BE's avatar

  Fawaka-W schreef, "is onzin. aangezien hun games vaakgenoeg beter op de ps3 verkopen dan op de xbox360.
  gewoon weer een roddel.
  en ik denk zelf dat sony een goede tactiek toepast.
  binnen een korte tijd komen ze met een shitload aan ongelovelijk vette exclusives (heavy rain, god of war gran turismo MAG enzenzenz dat is combinatie met een prijsdaling gaat zeker goed verkopen.
  nu houden ze de ps3 lekker gewild, want je kan neit ontkennen dat iedereen wel een ps3 wil hebben. tis alleen de prijs."

  Ik denk dat jij dat verkeerd ziet van dat een spel ps3 beter verkoopt dan op de xbox,gij basseerd u op die top 10 die er zo elke week zijn maar daarom verkoopt bv call of duty niet beter op ps3 odat die bv op de eerste plaats staat en op de xbox op de 3 plaats,die top tien is gebasseerd tegeneover andere games. 😉

 16.   
  Serg1337's avatar

  sony heeft hier op gereageert, en zei dat ze de prijs niet verlagen. dus als activision dit waar maakt, dan zijn er grote gevolgen voor de PS3 en de PSP.

  @ Dr. D3nVil, MW 2 komt gewoon voor de ps3 uit, maar of er na MW 2 nog CoD games uitkomen voor de ps3, dat ligt nu aan activision 😉

 17.   
  DutchFreeze's avatar

  Ik nvid allles goed, als ze maar geen prijsdaling doovoeren binnen 2 maanden… >.<