LucasArts: digitale distributie vergroot interesse in retrogames

Ontwikkelaar LucasArts heeft gezegd dat er door digitale distributiesystemen meer aandacht is voor retrogames, zoals Secret of Monkey Island, die binnenkort in een opgepoetste versie herboren wordt op Xbox Live Arcade en de PC.

Craig Derrick, producer van de game, gaf commentaar:

    “We’re experiencing a remarkable increase in retro gaming and nostalgia thanks in part to the digital distribution of games on Xbox Live Arcade, PSN, Wiiware, Steam and iTunes. We’re seeing that gamers are looking for new experiences, even if they’re found in classic games.”

De reden om Monkey Island op nieuw te maken was volgens Derrick omdat de fans er om vroegen en dat het maken van een originele game een stuk moeilijker is. Bovendien wilde LucasArts het doen. Er is volgens Derrick namelijk nog markt genoeg voor een remake:

    “The age range of the average gamer has significantly broadened and people are open now more than ever to different types of game genres.”

In Monkey Island speel je Guybrush Treepwood, een jonge kerel die het vak van piraat ambieert en die zijn weg moet zien te vinden op Monkey Island.

Naar verwachting verschijnt de game op 7 juli op Xbox Live Arcade en PC.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Kep nog nooit een monkey island game gespeeld, maar ze schijnen wel goed te zijn, dus misschien wel is een keer proberen 😛

  2.   
    JayRoen O’neal's avatar

    LucasArts..
    First I wanna have Battlefront 3..
    🙄