Beta StarCraft II: Wings of Liberty verkrijgt map editor

Nog niet zo lang geleden wist Blizzard te bevestigen dat we deze zomer mogen genieten van de beta van StarCraft II: Wings of Liberty. Het is dan ook met plezier dat ik de creatieve geesten onder ons mag verblijden, want Blizzard heeft kunnen bevestigen dat de beta een map editor zal ontvangen. Deze map editor, welke gebruik maakt van de scripttaal Galaxy, zal helaas niet direct bij de lancering van de beta beschikbaar zijn, maar zal later worden toegevoegd door middel van een patch.

StarCraft II: Wings of Liberty logo

StarCraft II is het langverwachte vervolg op StarCraft, de real-time strategygame die alweer tien jaar geleden het hele genre op zijn kop zette. Ook dit tweede deel speelt zich weer in de toekomst af en draait om de intergalactische oorlog tussen de Protoss, Terran en Zerg. Uiteraard heeft men alle units van tien jaar geleden niet één-op-één overgezet, maar zijn er een heleboel nieuwe units aan het spel toegevoegd maar is de balans toch behouden, aangezien dit het grote speerpunt van StarCraft was en zal blijven.

StarCraft II: Wings of Liberty zal dit jaar nog verschijnen voor de PC.

  1.   
    Daodan's avatar

    Hè, sinds wanneer heeft StarCraft II een subtitle?

  2.   
    Thazero's avatar

    StarCraft II, originally envisioned as a single game, was announced to be a trilogy at BlizzCon 2008, consisting of one game followed up later by two stand-alone “expansion packs,” provisionally entitled Wings of Liberty, Heart of the Swarm and Legacy of the Void respectively.[5]

    Hmm..? 😳