Gamersnet.nl

De Sims 3 geschikt voor Linux

Nog geen twee weken na het verschijnen van De Sims 3 is het al niet meer nodig om Windows op te starten om de game te spelen. Met de nieuwste versie van Cedega, 7.3, is het mogelijk om De Sims 3 onder andere onder Linux te spelen.

Hoewel Windows 7 zelfs in pre-release al veel lof weet te oogsten, zijn er genoeg computeraars die Windows de rug hebben toegekeerd. Zij, of zeer waarschijnlijk hun huisgenoten/partners, kunnen nu dus toch van De Sims 3 genieten.

The Sims 3 belooft veel nieuws voor de doorgewinterde Sims-fanaat. De belangrijkste nieuwe feature is dat jouw Sim-wereld nu één groot, vrij geheel is! Geen vervelende onzichtbare muren meer elke keer als je even wilt gaan shoppen, maar complete vrijheid om de wijk te gaan verkennen. Alle componenten van jouw wijk zijn nu naadloos aaneengesloten en als gevolg daarvan zul je nu vrije beschikking hebben om je huis te verlaten wanneer je wilt.

Daarnaast is het systeem waarmee je je Sims karakters maakt flink op de schop gegaan. In The Sims 3 kan je jouw karakters veel realistischer en vrijer vormgeven. Dik of dun, tenger of gespierd, blank of Aziatisch; de keuze is aan jou. Hierbij komt ook dat elk van jouw Sims nu zijn eigen echte persoonlijkheid heeft. Volgens EA is iedere Sim zijn eigen iemand, jij kunt zelf je figuren vormgeven en deze zich laten ontwikkelen.

Onze mening over de Sims 3 vind je in onze review.