Nieuwe processorkoelers van Zalman verwacht

Lange tijd kozen computeraars Zalmankoelers om hun interne componenten koel te houden, maar inmiddels hebben andere fabrikanten de Koreaanse bouwer ingehaald. Een nieuwe koeler moet hier verandering in brengen.

De koeler heet CNPX10x Extreme en is van koper gemaakt. De belangrijkste feature is echter de fancontroller, die vast op de koeler geklikt kan worden, maar ook los kan worden gehaald om extern gebruikt te worden. De fancontroller kan zich automatisch laten regelen door het moederbord zoals een normale fan, maar kan ook handmatig worden ingesteld; handig als je net dat beetje meer nodig hebt.

De fan heeft ook al een iets kleiner broertje: de CNPS10x Quiet. Deze ziet er hetzelfde uit, maar bestaat uit minder koper en heeft een losse, eenvoudigere fancontroller.

De CNPX10x Extreme is al voor ongeveer 55 euro gespot en zou binnen een maand al leverbaar zijn. Over de Quiet-versie is verder nog niets bekend.


  1.   
    XTR17's avatar

    55 euro voor een koeler 😥
    Zal wel alleen voor de overclockers bedoelt zijn.

  2.   
    Boxer's avatar

    denk het wel

  3.   
    Broodbeleg's avatar

    55 euro valt best mee hoor, zeker als je dan flinke prestatiewinst hebt en anders daarvoor een veel duurdere processor had moeten kopen. 😉