Activision onthult eveneens haar E3 line-up

Eerder zagen we al E3 line-ups van SEGA en Electronic Arts en inmiddels heeft ook Activision laten weten met welke games ze in Los Angeles wil gaan knallen. Grote blikvangers zijn uiteraard Modern Warfare 2, Blur en Wolfenstein, al heb je zelf misschien wel andere favorieten uit de gelederen van Activision.

Bekijk hieronder de volledige E3 line-up van Activision.

Blur (PC, Xbox 360, PlayStation 3)
Blur is een game die draait om actie-spektakel, waarbij je met wel twintig auto’s tegelijk op de baan kunt racen op circuits in onder meer San Francisco, Los Angeles en Barcelona. Vele foto-realistische auto’s zijn er om uit te kiezen, voorzien van een uitgebreid schademodel, en verspreid over de baan liggen diverse krachtige power-ups, waarmee je tegenstanders van de baan kunt beuken of tijdelijk een boost krijgt. Daarnaast zijn er diverse multiplayermodi, die ook nog eens aan te passen zijn aan jouw wensen, zodat je kunt kiezen om bijvoorbeeld alle power-ups weg te laten. Online race je eveneens met maximaal twintig spelers tegelijk, maar ook is Blur met vier spelers op één console te spelen via split-screen.

DJ Hero (Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii)
In DJ Hero krijg je op het scherm een virtuele langspeelplaat te zien. Vervolgens moet je, net zoals bij Guitar Hero, knoppen indrukken om een zo goed mogelijke DJ te zijn. Tevens moet je scratchen, mixen en mash-ups maken van twee verschillende platen door elkaar heen.

DJ Hero zou al twee jaar in ontwikkeling zijn, maar die zou tot nu toe erg moeilijk zijn verlopen. Het grote probleem is het licenseren van de verschillende samples. Sinds de fusie tussen Activision en Vivendi Universal hebben de ontwikkelaars toegang tot de muziekdatabase van Universal Music, waardoor dit probleem grotendeels is opgelost.

Guitar Hero 5 (Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii)
Guitar Hero 5 is net zoals Guitar Hero: World Tour een bandgame, maar deze keer is het ook mogelijk om in verschillende bezettingen te spelen: drie gitaristen en een zanger, twee drummers en twee gitaristen of zelfs vier zangers, allerlei combinaties zijn mogelijk. De game is een stuk toegankelijker geworden om even snel met wat vrienden te spelen. Ontwikkelaar Neversoft heeft namelijk Party Play toegevoegd, waarbij mensen vrij in en uit een nummer kunnen stappen.

Daarnaast is de competitieve multiplayer uitgebreid met de RockFest modus, waarbij spelers kunnen strijden in vijf verschillende modi. Verder is ook de Music Studio uit World Tour verbeterd en er zijn diverse uitdagingen waarbij je nummers op een speciale manier moet uitvoeren. De tracklist bestaat uit meer dan 85 bands, variërend van The Rolling Stones en Bob Dylan tot Santana en Kings of Leon.

Marvel: Ultimate Alliance 2 (Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, PSP, Nintendo DS)
Marvel: Ultimate Alliance 2 brengt het grootste leger aan superhelden en schurken weer samen in een bijzondere actie-RPG. De game bevat delen uit de beroemde Marvel Civil War-verhaallijn en als speler kies je een zijde en vorm je een team met grote helden en slechteriken, waaronder Spider-Man, Wolverine, Iron Man, Deadpool, Venom, Green Goblin en Captain America. Het is zelfs mogelijk om krachten van personages te combineren voor diverse nieuwe, verwoestende aanvallen.

Modern Warfare 2 (PC, Xbox 360, PlayStation 3)
Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie, met één uitzondering dat de game niet langer Call of Duty in de naam draagt. Dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte.

PROTOTYPE (PC, Xbox 360, PlayStation 3)
In PROTOTYPE stappen we in de schoenen van Alex Mercer, die nogal versuft wakker wordt op een snijtafel. Een muterend virus is uitgebroken in New York en het virus verspreidt zich bijzonder snel door de stad. De overheid denkt eerst nog de schade te kunnen beperken met wat geweld, maar als blijkt dat de gevolgen zeer heftig zijn krijgt het leger de macht over de stad en wordt een grootschalige evacuatie in werking gesteld.

Alex is ook flink getroffen door het virus, maar op het moment dat onderzoekers eens lekker in hem willen snijden, komt hij bij z’n positieven en vlucht de stad in. Het virus heeft er echter voor gezorgd dat je aan zwaar geheugenverlies lijdt en wat rest is een bijzonder actievolle zoektocht naar meer informatie over je verleden en de oorzaak van de uitbraak van het virus.

Singularity (PC, Xbox 360, PlayStation 3)
Singularity is een science-fiction shooter die zich afspeelt op een door de Russen bezet eiland. De spanningen van een Koude Oorlog nemen weer toe als een Amerikaanse piloot de gruwelijke waarheid ontdekt over experimenten met het mysterieuze E99-element in de jaren ’50 van de vorige eeuw.

Tijdreizen speelt een grote rol om in twee samenvallende tijdperken uiteindelijk een catastrofaal ongeluk te voorkomen. Als speler kan je niet alleen gebruik maken van tijdreizen, het is tevens een krachtig wapen! Bedenk maar eens hoe sterk een vijandig leger is als ze plotseling verouderen tot alleen nog maar een hoopje botten en stof…

Tony Hawk: RIDE (Xbox 360, PlayStation 3, Wii)
Tony Hawk: Ride is de nieuwste skateboardgame van uitgever Activision en ontwikkelaar Robomodo. De game maakt voor het eerst gebruik van een speciale, draadloze skateboard-controller.

Transformers: Revenge of the Fallen (PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, PSP, Nintendo DS)
In The Transformers: Revenge of the Fallen heb je de controle over Autobots en Decepticons. Kies een missie en één van de vele speelbare Transformers, die ieder hun eigen wapens en mogelijkheden hebben. Actie voert de boventoon, terwijl je razendsnel van robot naar voertuig en weer terug verandert in plaatsen als Shanghai en Caïro.

Verschillende multiplayermogelijkheden maken van Transformers: Revenge of the Fallen ook online een actiefestijn vol transformerende robots.

Wolfenstein (PC, Xbox 360, PlayStation 3)
Wolfenstein speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook de nazi’s zijn weer van de partij. De nazi’s zijn echter druk bezig met het experimenteren met occulte krachten uit de Veil, een alternatieve werkelijkheid van de stad waarin alles zich afspeelt. Die stad is één groot geheel, waarbij je nieuwe delen vrij kunt spelen door missies en quests te voltooien.

Ook kom je zelf af en toe in de andere dimensie van de Veil terecht, waarbij de wereld om je heen een groene waas krijgt en je over speciale krachten kunt beschikken. Gedurende de game word je ook soms bijgestaan door computergestuurde hulptroepen. Hoofdpersoon in Wolfenstein is wederom B.J. Blazkowicz en hij beschikt over enkele bovennatuurlijke krachten om het op te nemen tegen de nazi’s.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  wolfenstein en blur wil ik wel wat meer over weten 😀

 2.   
  Rise Against's avatar

  Modern Warfare 2 en Prototype worden sowieso vet, kan niet anders. Zou ook graag willen zien hoe die nieuwe Tony Hawk game in zijn werk gaat met dat board.

 3.   
  X-doos's avatar

  Prototype en Modern Warfare 2 wil ik zeker wel hebben!

 4.   
  RinusReetRidder's avatar

  Modern Warfare 2 en Prototype inderdaad, al kan Blur ook wel gaaf worden. Bizarre is een goede ontwikkelaar, als ze het maar niet te casual maken. En de nieuwe Wolfenstein is ook vast vet knallen. 8)

 5.   
  Tringelinge's avatar

  Prototype en Modern Warfare 2, daar vewacht ik het meest van.

 6.   
  delta62's avatar

  Modern warfare!

 7.   
  Dy-88's avatar

  Modern Warfare ga ik echt helemaal kapot spelen! 😀

 8.   
  RuftBanaan's avatar

  Het is toch Activision Blizzard?
  En het spreekt elkaar tegen dat MW2 een deel is in de CoD serie zonder dat het de naam heeft. Dan is het toch ook geen deel in de CoD serie meer. 🙄

  Verder lijken Wolfenstein, MW2 en Prototype me wel vet.

 9.   
  UberProSure's avatar

  Ik snap die poll hier niet want van Activision verwachten we juist veel, Wolfenstein, Prototype, Tony Hawk: RIDE etc.
  Hoezo verwachten mensen meer van Microsoft en Ubisoft?
  Ubisoft kan ik me nog voorstellen maar van Microsoft, niet echt.

 10.   
  midnightcraig's avatar

  alleen prototype en modern warfare 2 lijkt wat te gaan worden

 11.   
  Dr. D3nVil's avatar

  YEAH–> dj hero, prototype en MW2 😀 ben zeer benieuwd vooral naar mw2 😉