Amerikaanse troepen in Irak gamen in Rock Band 2 toernooi

De laatste tijd is bijna iedereen om je heen aan het gamen geslagen: je moeder speelt casual games, je zusje speelt regelmatig The Sims en zelfs je ouwe heer kan nog wel een potje Forza Motorsport waarderen. Opvallend genoeg wilden ook de Amerikaanse soldaten in Irak even uitrusten en wat gamen en juist voor hun is het I-Roq Baghdad Rock Band 2 toernooi georganiseerd.

In het I-Roq tournament zullen de Amerikaanse rockers in Baghdad zich kunnen onderscheiden van de rest van de troepen met behulp van Rock Band 2. Alle mannen en vrouwen die in de Victory Base in Baghdad in dienst zijn kunnen zich aanmelden voor het toernooi. Ook de inmiddels onder gamers erg bekende Major Nelson doet mee aan het toernooi en er zullen verder tijdens I-Roq ook nog echte rockbands aanwezig zijn om de soldaten van wat verse rock te kunnen voorzien. Het toernooi wordt 14 juni gehouden, in de Victory Base te Baghdad dus.

Rock Band 2: The Opening Act logo

Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act is beschikbaar voor de PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii. Deze ligt nu in de winkels.

  1.   
    xizaaR's avatar

    I lol’d 😆

  2.   
    Ariose's avatar

    Leuk bedacht voor de soldaten daar. 🙂

  3.   
    gappower's avatar

    LOOOOOOOOOOOL 😉

  4.   
    jungler's avatar

    supper 😆 zo tussen de kogelschoten wat drummen 😛

  5.   
    ffrraannkk22's avatar

    hoe zouden ze op het idee zijn gekomen 😀

  6.   
    Chikin's avatar

    ”ffrraannkk22″ schreef, "hoe zouden ze op het idee zijn gekomen 😀 "

    Haha inderdaad 😆

  7.   
    Kevinsmith's avatar

    Leuk bedacht!

  8.   
    ckerigon's avatar

    Hmm had eerder verwacht dat ze BF2 deden of CoD xD

    En gaming is echt de future ze vechten het dan niet met geweld en geweren maar met potjes Rock band, BF2, CoD Mario kart xD

  9.   
    Maotes's avatar

    Lol, zoiets:

    ”Ik ben bijna bij de finish, maar die verdomde Afghaan heeft Mario en die haalt me bijna in… ik ben er bijna.. onee, hij heeft een boost! NEE!! Ik ben 2e! Ik heb mijn land teleurgesteld!

    Oké jongens, jullie hebben gewonnen. We gaan weer terug naar de Verenigde Staten.

    Oh, en hey, blijf werken aan je meelee attacks op Call of Duty!”

    :’)

  10.   
    Serg1337's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Lol, zoiets:

    ”Ik ben bijna bij de finish, maar die verdomde Afghaan heeft Mario en die haalt me bijna in… ik ben er bijna.. onee, hij heeft een boost! NEE!! Ik ben 2e! Ik heb mijn land teleurgesteld!

    Oké jongens, jullie hebben gewonnen. We gaan weer terug naar de Verenigde Staten.

    Oh, en hey, blijf werken aan je meelee attacks op Call of Duty!”

    :’)"

    hahaha I Lol’d xDD

    hoe komen ze erop? 😆

  11.   
    Tadao's avatar

    ze moeten daar tog IETS doen? 😛

  12.   
    delta62's avatar

    je moeder speelt casual games

    Nou nee 😆