Nieuwe poll: E3-verwachtingen

De afgelopen tijd kon je aangeven hoe je bij voorkeur games bestuurt. Ben je een held met een controller of zweer je toch bij een toetsenbord en muis? Meer dan 1000 stemmen zijn er uitgebracht en niet minder dan 37 procent van de stemmers gaf aan bij voorkeur met een toetsenbord te spelen. Toch speelt 27 procent graag met een controller, al maakt het 16 procent weinig uit waarmee ze een game besturen. Ten slotte hangt het voor 20 procent van de stemmers af van het genre dat gespeeld wordt.

De nieuwe poll gaat, hoe kan het ook anders, over de aankomende E3. Van welk bedrijf verwacht jij straks het meeste vuurwerk? Gaat Microsoft ons verrassen, heeft Sony een sterke line-up klaar of tovert Nintendo nog een potentiële topper uit de hoge hoed? Of misschien zit je wel te wachten op bijvoorbeeld Dante’s Inferno en Army of Two: The 40th Day van Electronic Arts, Splinter Cell: Conviction en Assassin’s Creed 2 van Ubisoft of Modern Warfare 2 van Activision. En zo zijn er meer bedrijven die grootse plannen hebben met aankomende topgames.

Laat hieronder je mening achter en breng ook even je stem uit in de poll. Daarnaast kun je ook altijd nog even de GamersNet Goes E3-column lezen om te bekijken wat enkele redactieleden van de E3 2009 verwachten.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Lastig kiezen, zijn erg veel games waar ik naar uit kijk. Toch denk ik dat Ubisoft de meest diverse line up straks heeft met diverse games waar we nu nog weinig van weten. 🙂

 2.   
  Martinspire's avatar

  Hoewel ik een hoop games verwacht, is het een beetje stil bij sommige bedrijven en ik denk dat ik bij Microsoft de hoogste verwachtingen heb. Sony heeft laatst een aantal presentaties gehouden. Ook konami. Activision kan interessant zijn voor MW2, maar daar hebben ze vandaag een trailer van laten zien.

  Electronic arts heeft enige tijd geleden ook wat laten zien, al zou ik wel wat ingame footage willen zien van wat spellen, maar echte verassingen verwacht ik er niet. Dice, Codemasters en anderen hebben ook eigenlijk alles al laten zien.

  Nintendo zou mogelijk iets groots kunnen laten zien (net als Sony), maar ik heb het idee dat ze alles voor de e3 al hebben getoond en er niet een grote onthulling zal zijn.

  Microsoft heeft echter nog enkele games niet getoond. Een Forza 3 zal misschien onthuld worden, misschien Mass Effect 2, Alan Wake e.d. en misschien iets qua hardware (wiimote kloon ofzo). Maar daarbij kan het ookbij behorende games gaan tonen en dat is dan weer wel interessant. Ook denk ik dat ze wel iets van GTA IV episode 2 zullen laten zien. Verder heeft MS maar weinig aankondigingen gedaan dit jaar en dat zullen ze mogelijk bij de E3 doen. Al is het maar vanwege het feit dat ze dan mogelijk de meeste Best of E3 awards kunnen winnen (staat leuk op de doosjes van games). En er wordt over gesproken.

  Daarnaast hoop ik wat van OnLive te kunnen zien. En dan niet de interface, maar daadwerkelijk werkende games.

 3.   
  ChielB's avatar

  OnLive zal zeker niet op de E3 zijn, dat liet het bedrijf enkele dagen terug al weten. (zie nieuwsbericht) Natuurlijk kunnen ze wel op eigen gelegenheid de dienst tonen, maar dat zal niet tijdens de E3 gebeuren.

 4.   
  LXZ-76's avatar

  Ik ben zeer benieuwd naar ubisoft. En dan met name naar Splinter Cell Conviction en Assassins Creed 2.

 5.   
  Maotes's avatar

  Sony. Ze hadden al een flat PlayStation 3 in aantoch (zie nieuwsbericht), inFamous komt dalijk uit, en er komen geheid nog meer vette games uit van Sony :).

 6.   
  Menyz0r's avatar

  ”LXZ-76″ schreef, "Ik ben zeer benieuwd naar ubisoft. En dan met name naar Splinter Cell Conviction en Assassins Creed 2."

  ik ben inderdaad ook benieuwd naar Assassins creed 2 , dus heb ik ook op Ubisoft gestemt 🙂

 7.   
  delta62's avatar

  Microsoft, ingame beelden van ODST!

 8.   
  GameAC's avatar

  MS komt vast weer met een shitload aan casual crap, net als Nintendo. En dan komen ze met het zoveelste deel uit hun series en dan op het eind 1 grote aankondiging.

  Sony zal zich weer gaan concentreren op de hardcore gamers en daarom is dat het interessants voor mij.

  Tenzij MS een hele andere aanpak dan vorig jaar heeft natuurlijk.

 9.   
  Mattmerize's avatar

  Ik ben erg geïnteresseerd in Sony, met alle toffe dingen die er aan komen (PSP Go!, InFamous, Uncharted 2, God of War 3, Heavy Rain, etc.), maar eigenlijk ben ik het meest geïnteresseerd in Nintendo. Nintendo zit op het moment voor mij in een make it or break it-positie. Want ik heb dan wel een relatie met m’n PS3, ik koester nog steeds gevoelens voor m’n Wii en wacht op de dag dat Nintendo de nieuwe Zelda voor de Wii uitbrengt.

 10.   
  Rise Against's avatar

  Hopen dat de geruchten van motion sensing games en controllers voor de ps3 niet waar zijn 🙁
  Zelf hoop ik dat god of war 3 getoond en speelbaar gaat worden op de E3. Ook kijk ik erg uit naar Mass Effect 2.

 11.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ik hoop dat Epic games of 1 van die andere studio’s ook nog ff een toffe aankondiging doen, want we hebben na Gears of War 2 niks meer van hun gehoort 🙁 Alleen zou ID software bezig zijn met doom 4, maar die is volgens mij ook nog niet officiel aangekondigt of wel? 😕

  Voor de wel bekende games kijk ik heb meeste uit naar Mass Effect 2, en die nieuwe Alien versus Predator :P, en misschien nog meer nieuws over Dark Sector en Section 8.

 12.   
  Spam-Fischer's avatar

  CODEMASTERS!

 13.   
  Serg1337's avatar

  ”delta62″ schreef, "Microsoft, ingame beelden van ODST!"

  InDD!! can’t wait!! 😀

 14.   
  Daodan's avatar

  Bioware. 🙂

 15.   
  Ika Q's avatar

  Ik verwacht veel van Bioware, Sony en hopelijk wat van EA en Eidos. Vooral dat Bioware met Mass Effect 2 aankomt en deel 1 wat toch wel één van de best-sellers. En zeker Sony mogen we niet vergeten vooral met Heavy Rain, Uncharted 2, God of War 3 en misschien wel wat van Sigma 2. Hopelijk mogen we ook wat van EA en Eidos horen, want ik zit gewoon op een nieuwe Hitman te wachten en de allesvernietigende Bad Company 2.

  Verders ben ik NIET geïnteresseerd in de Microsoft line-up, misschien wel in Halo:ODST. Microsoft had vorige jaar maar weinig nieuws of interessant te showen, vooral aan Netflix had ik en de hele EU niks aan. Hopelijk komt Microsoft toch wel met iets nieuws aan.

 16.   
  Dr. D3nVil's avatar

  ik hoop dat sony veel nieuws uitbrengt en dat we veel te horen krijgen over MW2 🙂