Gamersnet.nl

Ubisoft onthult voetbalgame in samenwerking met Pelé

Softwarereus Ubisoft heeft gister aangekondigd dat er een nieuwe game zal verschijnen uit de studio van Ubisoft Vancouver. De game behelst niets minder dan een arcade voetbalgame, waarmee Ubisoft dus inzet op een strijd met Konami (Pro Evolution Soccer) en EA (FIFA).

De CEO of algemeen directeur van Ubisoft, Yves Guillemot, liet weten wat het nu precies inhoudt dat er een voetbalgame onder de vlag van Ubisoft zal verschijnen. Guillemot:

Voor de promotie van de game is Ubisoft een samenwerking aangegaan met de Braziliaanse voetbalster Pelé. Die was erg enthousiast over het project en liet in een verklaring weten:

De game is een Wii-exclusive met ondersteuning voor zowel Wii MotionPlus als het Wii Balance Board. Scroll naar beneden voor een eerste indruk van de visuele stijl.

Met Academy of Champions zet Ubisoft haar eerste stappen in de wereld van voetbalgames. Deze voetbalgame wordt voortgestuwd door een verhaal, dat begint als jij aangenomen wordt aan de Academy of Champions waar niemand minder dan Pelé jou zal opleiden. Je kunt zelf nieuwe spelers aannemen en zo het best mogelijke team opzetten om de rivaliserende Academy de baas te zijn.

Academy of Champions zal volgens de planning in 2009 verschijnen voor de Wii.

[SCREENSHOTS]