Geen Engelse audio voor veel Europese versies van inFamous

Ontwikkelaar Sucker Punch heeft op het officiële forum bevestigd dat veel Europese landen inFamous straks zonder Engelse audio zullen krijgen. Ook gamers uit Nederland en België zullen dit ondervinden, aangezien de Nederlandse audio op een Blu-ray staat met Frans, Duits, Italiaans en Spaans. De Engelse audio staat alleen samen op een disc met Portugees en Russisch. Ten slotte is er ook nog een speciale editie met alleen de Poolse audio. Deze speciale Poolse versie was nodig, omdat die taal tot dusver nog niet ondersteund werd.

Volgens Sucker Punch is deze verdeling op verzoek van Sony gemaakt. Sony Computer Entertainment Europe heeft nog niet gereageerd op dit bericht, maar het ziet er naar uit dat we het met de Nederlandse vertaling moeten doen of de game straks moeten importeren, om van de originele Engelse audio te genieten.


Het verhaal van inFamous draait om Cole, een alledaagse man die een pakketje moet afleveren in het centrum van Empire City. Uit het niets vindt er ineens een enorme explosie plaats die meerdere blokken van de stad verwoest. Wonder boven wonder overleeft Cole deze ramp en daar komt nog eens bij dat hij zich een beetje vreemd begint te voelen…

Stukje bij beetje ontwikkelt hij namelijk superkrachten die hem in staat stellen om elektrische aanvallen uit te voeren. Terwijl de stad in chaos vervalt en overspoeld wordt door krachtige criminelen, wil het toeval dat Cole door de media in verband wordt gebracht met de ramp. Zodoende ben je niet alleen bezig met het beheersen van je nieuwe krachten, maar ook moet je er rekening mee houden dat je een gezocht persoon bent.

inFamous verschijnt op 29 mei voor de PlayStation 3.

  1.   
    meatball's avatar

    heb geen ps3 en weet verder niet wat voor game het is. maar dit is best wel onozel. als de amerikanen wel een engels versie hebben, en de EU niet… in de EU kunnen ze anders ook wel goed engels. domme lui:S

  2.   
    Kevinsmith's avatar

    WTF? geen engels? wel ondertitels hoop ik? and gaat ie regelrecht terug naar de winkel 😡

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Ondertitels bij Nederlands gesproken stukken? 😛 Er zit gewoon Nederlandse taal bij maar ik speel toch liever met gewoon Engels geluid. Importeren dan maar…

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Ondertitels bij Nederlands gesproken stukken? 😛 Er zit gewoon Nederlandse taal bij maar ik speel toch liever met gewoon Engels geluid. Importeren dan maar…"

    Importeren is de ps3 regio vrij dan ?

    ik vind ook wel raare zet geen engelse audio

  5.   
    Leon 2.0's avatar

    C-Boy schreef, "

    ”RinusReetRidder” schreef, "Ondertitels bij Nederlands gesproken stukken? 😛 Er zit gewoon Nederlandse taal bij maar ik speel toch liever met gewoon Engels geluid. Importeren dan maar…"

    Importeren is de ps3 regio vrij dan ?

    ik vind ook wel raare zet geen engelse audio"

    Importeren uit Engeland kan sowieso. 😉
    Verder vind ik het echt dom dat je bijna verplicht wordt dat je het Nederlands hoort. Dat ze nu in Duitsland/Frankrijk graag dingen in hun eigen taal zijn (nagesynchroniseerde films ed) betekent niet dat we dat in Nederland ook graag willen.

  6.   
    Slayer61's avatar

    Iemand alsjeblieft vertel me dat het niet Nederlands gesproken is. Please !!

  7.   
    Tringelinge's avatar

    Damn, ik was aan het twijfelen maar dit is voor mij een reden om hem niet te kopen.
    Nederlands in games vind ik altijd zo dom klinken.

  8.   
    zombieater's avatar

    En wat als je hem in Engeland besteld? Ik heb hem nml op play.com gepreordered…

  9.   
    Ivvo's avatar

    Dit doet me aan iets anders denken. Ik heb zelf geen PS3, dus ik kan het niet controlleren, maar het klopt toch ook dat er trophy’s als “hoofdschot deskundige” (=headshot expert) zijn? 😀 Anyway, niet echt aardig van Sony. Ik snap het probleem van meer talen ook niet als je toch blu-ray discs hebt, je zou toch zeggen dat er wel genoeg plaats is.

  10.   
    GameAC's avatar

    Faaaaaaaaaaaaaaal

  11.   
    Maotes's avatar

    Nederlands?! Whut whut? Er is nog nooit een game met Nederlandse audio gekomen. Jeej ^^

    Al is Nederlands wel wat doetjes-achtig. Ik bedoel , zeg nou zelf. Wat is stoerder? ”Fuck off motherfocker!” of ”Scheer je weg, schavuit!” :’)

  12.   
    Fawaka-W's avatar

    jammer. heb hem liever engels

  13.   
    Kevinsmith's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Nederlands?! Whut whut? Er is nog nooit een game met Nederlandse audio gekomen. Jeej ^^

    Al is Nederlands wel wat doetjes-achtig. Ik bedoel , zeg nou zelf. Wat is stoerder? ”Fuck off motherfocker!” of ”Scheer je weg, schavuit!” :’)"

    Wel, Uncharted en Heavens sword(ofzo iets).. oja Ratchet en dinges.

  14.   
    delta62's avatar

    Ik heb niets tegen Nederlands 😉

  15.   
    Mick.W's avatar

    Dit komt van Gamekings.nl

    Sony Nederland heeft zo juist bekend gemaakt dat er zeker een taal patch gaat komen, sterker ze stuurde het onderstaande bericht:

    “Vanuit de game community is te kennen gegeven dat de vraag naar een Engelstalige versie voor de Nederlandse/Franse, Duitse, Spaanse en Italiaanse varianten van inFamous erg groot is. Om aan deze wens te voldoen zullen wij binnenkort met een patch komen waarbij ook het Engels aan de game wordt toegevoegd. Zodra deze patch beschikbaar is zullen we ervoor zorgen dat iedereen hiervan op de hoogte wordt gebracht.”

    Als dit ff in het nieuwsbericht kan komen dan is dat handig.

    Nu is het weer niet zeker of deze patch beschikbaar is met de launch van de game (bron gamekings.nl)

  16.   
    GutZilla's avatar

    NEEEEEEEEEEEEEEEEE DOE ME DAT NIET AAN! Nederlands is echt een kuttaal in games… 😥 😥 😥 😥 😡

  17.   
    Ivvo's avatar

    Lees het berichtje boven je eens…

  18.   
    Mattmerize's avatar

    Ik importeer hem uit Engeland, en krijg er een multiplayer beta key voor Uncharted 2 bij, na na na na na na.

  19.   
    RinusReetRidder's avatar

    Veel plezier ermee, Uncharted speel je toch echt voor een humoristische en avontuurlijke singleplayer. 😛

  20.   
    Dr. D3nVil's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Nederlands?! Whut whut? Er is nog nooit een game met Nederlandse audio gekomen. Jeej ^^

    Al is Nederlands wel wat doetjes-achtig. Ik bedoel , zeg nou zelf. Wat is stoerder? ”Fuck off motherfocker!” of ”Scheer je weg, schavuit!” :’)"

    heavenly sword had dat ook ,maar dit is best wel kut met zo’n game als deze vind ik 🙁 ik twijfelde tussen PROTOTYPE en inFamous nu niet meer 🙂 koop lekker PROTOTYPE 😛