GoldenEye 007 zal wellicht nooit verschijnen op de Virtual Console

GoldenEye 007 bracht in zijn tijd een revolutie teweeg die tot op de dag van vandaag nog steeds invloed heeft op het first-person shootergenre. Niet alleen wordt GoldenEye 007 beschouwd als de beste James Bond-game aller tijden, maar ook als één van de beste shooters aller tijden. Dit komt onder andere doordat deze game de besturing voor first-person shooters op de console nagenoeg perfectioneerde. Tot de komst van Halo op de Xbox, die de besturing nog verder perfectioneerde en daar nog steeds om bekend staat bij menig gamer.

Het is dan ook niet verrassend dat veel fans GoldenEye 007 graag op de Virtual Console willen hebben. Helaas zal dit waarschijnlijk nooit gebeuren, omdat Martin Hollis, producent van GoldenEye 007, heeft bekend dat vanwege juridische afspraken het erg moeilijk zal zijn om de game uit te brengen voor de Wii via de Virtual Console. Hollis zou het zelf graag willen, maar afspraken omtrent exclusiviteit zullen dit waarschijnlijk verhinderen.

  “There’s always someone with some exclusivity agreement, so there’s lots of lawyers… I’m not going to hold my breath. I’d love it to happen, but I can’t see it.”
 1.   
  ckerigon's avatar

  hmm jammer het leek me wel vet om dat met de classic controller te spelen 😆

 2.   
  Dy-88's avatar

  GoldenEye is indd, echt een epische game.
  een ontzettend goeie speel ervaring, beste james bond game.
  waarom maken ze geen remake?
  ik wil remake! 😛

 3.   
  Chikin's avatar

  ”Dy-88″ schreef, "GoldenEye is indd, echt een epische game.
  een ontzettend goeie speel ervaring, beste james bond game.
  waarom maken ze geen remake?
  ik wil remake! 😛 "

  Ik wil eigenlijk ook wel remake hoor 😆

 4.   
  /DareDevil's avatar

  Goldeneye is nog steeds een van de beste console shooters ooit gemaakt maar nu werkt Rare bij Microsoft en heeft Nintendo niets meer te zeggen over dat bedrijf dus behoorlijk logisch dat hij niet naar de Virtual Console komt en wel naar de Xbox360