Gamersnet.nl

Red Steel 2 neemt groot risico met MotionPlus-exclusiviteit

Gisteren wisten we al te melden dat Red Steel 2 alleen speelbaar zal zijn met de Wii MotionPlus-besturing. Vandaag hebben een aantal analisten gereageerd op dit nieuws en zij vinden dat Ubisoft een groot risico neemt met deze keuze. Het risico zit hem in de potentieel kleinere doelgroep die de Wii MotionPlus-accessoire zal aanschaffen, maar er is volgens analist Jesse Divnich ook een kostenbesparend voordeel:

Voorspellingen geven aan dat er aan het eind van 2009 tien miljoen Wii MotionPlus-accessoires verkocht zullen zijn. Toch denkt Michael Pachter, analist van Wedbush Morgan, dat er een Wii MotionPlus gebundeld zal worden bij de game, al was het alleen maar uit concurrerend oogpunt:

Red Steel 2 is net als het origineel een shooter annex first-person hack ’n slash game, waarbij de Wiimote gebruikt wordt om te richten. In het eerste deel werkte dit allesbehalve vlekkeloos, maar dankzij de vernieuwde Wii MotionPlus besturing moet Red Steel 2 een betere ervaring bieden. Verwacht verder cel-shaded graphics en veel tegenstand van de Japanse Yakuza.

Red Steel 2 verschijnt eind dit jaar voor de Nintendo Wii.