Downloadable content Fallout 3 enorm succesvol

De downloadable content van Fallout 3, Broken Steel, is nog maar een tijdje uit. Toch is dit nieuwe stukje game razend populair geworden volgens Peter Hines, de grote man van Bethesda. Zo populair zelfs, dat er wellicht nog meer content aan zit te komen. Vooral het toevoegen van post-ending gameplay en het verhogen van de level cap naar 30 bleek erg in de smaak te vallen. Hines liet weten:

  “Whether it’s the absolute last one remains to be seen, because it’s been hugely successful. Operation Anchorage vastly exceeded our expectation. It was like, ‘Holy shit, we did how many?’ And the Pitt was really successful, after a bit of a false start. But Broken Steel is the one that everyone has been bugging us the most about, because it removes the ending and changes the level cap and lets you play more in that world. I think it’s going to be hugely, hugely popular.”

Het ziet er dus naar uit dat we meer downloadable content kunnen verwachten. We kunnen momenteel alleen maar afwachten tot er meer informatie deze kant op komt.


Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren. Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Wil je meer weten van Fallout 3? Check dan snel onze review!

Fallout 3 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Rock-in's avatar

  Eensch, zit nog wel wat te rommelen met de muis settings, maar voor de rest is het echt een top spel.

  Ga de DLC binnenkort ook halen. ^^

 2.   
  /DareDevil's avatar

  Logisch 😆

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Nieuwe dingen uitgebreider en meer speel uren. 😀 Zonder DLC krijg ik er al niet genoeg van. 😀 Laat maar komen die download content’s.

 4.   
  Dy-88's avatar

  Fallout is echt een goede game, en DLC worden echt de toekomst.
  als je ziet wat Rockstar presteert en al die andere DlC’s.
  ik heb er iniedergeval geen problemen mee.
  on-topic: ik heb hem vandaag gekregen 8)

 5.   
  Chikin's avatar

  Yay! 😛

 6.   
  Dr. D3nVil's avatar

  eerst deze DLC maa ff downloaden en uitspelen 😉 en dan zie ik wel weer verder