Update Sniper-klasse Team Fortress 2 komt binnenkort

Liefhebbers van Team Fortress 2 kunnen spoedig weer aan de slag, want Valve heeft zojuist in hun blog bevestigd dat de Sniper-klasse binnenkort wordt geüpdatet. Zo zal deze klasse als nieuw wapen onder andere een boog krijgen met achttien pijlen en een oplading van één seconde voor extra krachtige schoten.

Volgens Valve zal het ook mogelijk zijn om je vijanden tegen de muur vast te schieten met deze boog, zodat ze blijven hangen en een langzame, pijnlijke dood sterven. Eén headshot van de boog kan zelfs resulteren in een critical, wat natuurlijk voor extra schade zorgt.

Bovendien bevat de update de nodige prestaties, kaarten, hoofduitrusting en uiteraard meer wapens voor de Sniper-klasse. Valve heeft ook bevestigd dat er weer een weekend aankomt waarin je gratis Team Fortress 2 kunt spelen. Onderaan dit bericht kun je nog een afbeelding vinden van de boog in kwestie.


The Orange Box is uitgebracht met het oog op Half-Life 2: Episode Two en deze ‘box’ is een gebundelde uitgave van Half-Life 2, de vervolgen Episode One en Episode Two, de cartoony multiplayergame Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder spelen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol. De game speelt zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral af in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (grote robotspinnen) zijn daardoor ook wat uitgebreider en massaler dan voorheen. Verder krijg je in deze tweede Episode te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider, die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels.

Team Fortress 2 is een game gericht op de multiplayer en met een vrolijke, cartoony uitstraling. Kies uit verschillende classes, variërend van de zwaarbewapende Heavy tot de in stealth gespecialiseerde Spy, en werk samen met je team om de overwinning te behalen in diverse spelmodi en mappen.

Portal is een innovatieve puzzelgame, waarbij jij een testpersoon bent die in diverse ruimtes van Aperture Science de uitgang moet zien te halen met behulp van je portal-gun. Hiermee kan je een ingang en een uitgang creëren en uiteraard zijn ook alle natuurkundige wetten, zoals zwaartekracht en valversnelling van toepassing op de portals die je maakt. Op deze manier dien je diverse lastige situaties te doorstaan.

Team Fortress 2 is verschenen als deel van The Orange Box voor PC, Xbox 360 en Playstation 3. Deze is via Steam apart te downloaden voor PC gebruikers.

  1.   
    Donaga's avatar

    Hartstikke Vet!!! 🙂

  2.   
    Slayer61's avatar

    Zeker vet, ik had een lange tijd geen TF2 meer gespeeld, en ik zie nu alle scouts honkballen door de map heen slaan.
    Als ik wist doe ik die kon krijgen zou mooi zijn. 8)

  3.   
    Jarek's avatar

    Ligt het nou aan mij of heeft die gast op dat plaatje geen sniper in zijn hand.

  4.   
    ChielB's avatar

    Zoals in het nieuwsbericht staat krijgt de Sniper-klasse een speciale boog. Het is dus geen snipergeweer op die afbeelding. 😉

  5.   
    obi_wan383's avatar

    Haha, kan niet wachten om die boog te hanteren.

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    Pijl en boog lijkt me persoonlijk niks. Imo gaan ze de verkeerde kant op met de updates, de scout update vond ik ook niet echt interessant. De pyro en medic update waren imo wel goed. Maar gelukkig blijven ze wel netjes iedere class een update geven.

  7.   
    DutchFreeze's avatar

    Grappige update :P.
    Iemand vastpinnen voor een langzame dood 8)

  8.   
    Carlzz's avatar

    ChielB schreef, "Zoals in het nieuwsbericht staat krijgt de Sniper-klasse een speciale boog. Het is dus geen snipergeweer op die afbeelding. :wink:"

    ahh jammer 😥

  9.   
    Jonah's avatar

    mr.black schreef, "Pijl en boog lijkt me persoonlijk niks. Imo gaan ze de verkeerde kant op met de updates, de scout update vond ik ook niet echt interessant. De pyro en medic update waren imo wel goed. Maar gelukkig blijven ze wel netjes iedere class een update geven."

    Ik denk dat dit juist gaat aanslaan, omdat ik zelf altijd de Sniper-klasse heb gekozen, maar uiteindelijk mijn voorkeur is uitgegaan naar klassen die wat meer direct aanvallen. Met deze boog moet je ook dichterbij komen natuurlijk en als de andere wapens hetzelfde idee omarmen, hebben we dalijk een uitstekend gebalanceerde Sniper-klasse waarmee iedere fanaat uit z’n dak kan gaan. 😀

  10.   
    DarkMuil's avatar

    Dat is best cool. Ik had de sniper-update al even in de gaten gehouden en ze zeiden al dat het een wapen voor korte afstand zou worden en ik dacht dat ’t wel zo’n snipergeweer voor korte afstand zou zijn, maar zo’n boog is echt gangster! 8)

    heb er nu al zin in