Bruckheimer Game Studios krijgt grote namen

Jerry Bruckheimer is een grote naam in de filmindustrie. Hij was producent van onder andere de Pirates of the Caribbean-films, Bad Company, Black Hawk Down en Pearl Harbor. Anderhalf jaar geleden wist hij te melden dat hij bezig is met de vorming van een game-studio onder de naam Bruckheimer Game Studios.

Na een stilte van anderhalf jaar zijn nu de eerste namen bekend gemaakt van mensen die gaan werken voor zijn studio en die namen beloven veel goeds. De eerste persoon op het lijstje is Jim Veevaert. Hij was acht jaar lang in dienst van Microsoft en fungeerde als tussenpersoon tussen Bungie en Microsoft als producent van onder andere Halo 3. Later heeft hij meegewerkt aan de Gears of War-franchise en heeft hij met Rare samengewerkt om Viva Pinata groter te maken.


De tweede naam is Jay Cohen, hij zal hoofd productie en ontwikkeling worden bij Bruckheimer Game Studios. Hij heeft zijn sporen verdiend bij Ubisoft met franchises als Prince of Persia, Assasin’s Creed, Rayman, Splinter Cell en Rainbow Six.

Met de 3 J’s, Jerry, Jim en Jay is er een goede basis gelegd voor een succesvolle gamestudio. Met welke games de studio zich zal bezighouden is nog niet bekend, maar Bruckheimer heeft verteld dat het in ieder geval geen games zullen zijn die gebaseerd zijn op films en series. Alle games van Bruckheimer Game Studios zullen worden uitgegeven door MTV.

  1.   
    Machtaman's avatar

    Cool. Ben benieuwd. 8)

  2.   
    Kilerden's avatar

    zozo grote namen.

  3.   
    Headdy NL's avatar

    Inderdaad.

  4.   
    Serg1337's avatar

    dat kan indd wat goeds worden 🙂 … dat word dus even wachten op meer info/game aankondigingen 😛

  5.   
    X-doos's avatar

    Leuk, een nieuwe studio :lol:. Peter, er staat Assasin’s Creed, dit moet Assassin’s Creed zijn, met 2x dubbel s 😛