Gamersnet.nl

Gerucht: 3D Realms uitgekocht door Microsoft?

Na de sluiting van de legendarische studio achter Duke Nukem, 3D Realms, is de geruchtenmolen natuurlijk op volle toeren gaan draaien. Zo heeft David Villarreal, een nogal opmerkzaam persoon, een interessante theorie bedacht. Een theorie omtrent Microsoft en natuurlijk Duke Nukem Forever. Let wel op dat hier sprake is van speculatie en dat dit absoluut nog niet is bevestigd op wat voor manier dan ook.

Het begint namelijk allemaal met Microsoft die in 2008 de rechten bemachtigt om Duke Nukem 3D uit te brengen op Xbox Live, wat natuurlijk als iets vreemds beschouwd kan worden, aangezien Duke Nukem 3D een klassieke PC-game is. Microsoft heeft de game geüpdatet, ondersteuning voor Xbox Live toegevoegd en nu kan iedere Xbox Live Gold-gebruiker aan de slag gaan met deze game.

Op 6 mei heeft 3D Realms zijn deuren gesloten en is hun website offline gegaan. De volgende dag was de website echter weer online. Het grappige aan de timing van de sluiting van de studio is dat het slechts een maand is verwijderd van de E3. Hier begint het verhaal verleidelijk te worden, aangezien Villarreal denkt dat 3D Realms door Microsoft uitgekocht is, zij nu werken aan Duke Nukem Forever en daar een aankondiging van gaan doen op de aankomende E3.

Het gehele verhaal bevat zeker een kern van waarheid en als Duke Nukem Forever exclusief voor de Xbox 360 verschijnt, heeft Microsoft een grote topper binnen. Voorlopig moeten we maar even afwachten op een eventuele officiële verklaring van Microsoft of simpelweg de E3, die, zoals eerder genoemd, binnen een maand van start gaat. GamersNET zal uiteraard ook aanwezig zijn op de E3, zodat we jullie zo snel als mogelijk op de hoogte kunnen brengen van het laatste nieuws.

Bij 3D Realms werkt men al zo lang er computers bestaan aan Duke Nukem Forever. Het nieuwste avontuur van de Duke liet vorig jaar ineens wat van zich horen dankzij een teaser en ook hebben we al een paar screenshotjes mogen zien.

Een tijdje gelesen is bekend geworden dat de studio van ontwikkelaar 3D Realms in deze financieel moeilijke tijden het loodje heeft gelegd. Aanvankelijk waren er alleen wat geruchten, maar webmaster Joe Siegler van 3D Realms heeft op het forum bevestigd dat de studio gesloten is.

Er is echter wellicht nog hoop voor de game Duke Nukem Forever, aangezien TakeTwo de rechten op deze game bezit en de verdere ontwikkeling dus wellicht zal worden overgedragen aan een andere studio.