Gamersnet.nl

Mogelijk GM schandaal in World of Warcraft

De wereldberoemde MMORPG World of Warcraft is een schandaal rijker. Op de Amerikaanse server Vek’nilash ontving guild leader Karatechop onlangs een item dat niet voor hem bedoeld was. Het item werd verstuurd door een Game Master (GM) toen die een gehackte account herstelde van een guildmember van Karatechop.

Het item, een shirt genaamd Martin Fury, stelde hem in staat om de nieuwste instance Ulduar in één dag uit te spelen zonder enige moeite. Ook de moeilijkste achievements van de Heroic versie van Ulduar vormde geen enkel probleem voor Karatechops raid. Martin Fury stelde hem in staat om bazen simpelweg in één schot uit te schakelen en zijn statistieken liegen er dan ook niet om; Karatechops meeste schade in een schot is maar liefst 353.892.967. Martin Fury kon honderd keer gebruikt worden, waarvan veertien keer verzilverd werden.

Helaas voor hem en zijn guild, The Marvel Family, kwam Blizzard hen op het spoor en was de pret al gauw afgelopen. Het mag algemeen aangenomen worden dat Blizzard op dit moment grondig onderzoekt – of onderzocht heeft – of dit voorval berust op een vergissing van een GM of dat er opzet in het spel is. Karatechop heeft in ieder geval een permanente ban aan zijn broek hangen en een groot deel van de guild is – voorlopig – ook geband.

Overigens verdedigde Karatechop zijn gebruik van het item door te zeggen dat het item door Blizzard zelf opgestuurd was en dat het daarom wel in orde moest zijn. Karatechop:

Had Karatechop moeten melden dat hij een vreemd item had of ligt de fout bij Blizzard?

Voor een interview met Karatechop klikt men hier en voor een overzicht van statistieken en achievements scroll je door dit artikel heen.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King neemt je mee naar het continent Northrend. De verdorven Lich King Arthas, die in Warcraft III: The Frozen Throne verslagen werd, is terug en wil niets anders dan wraak. Arthas’s wens is om heel Azeroth uit te moorden, waardoor de schreeuw om een held steeds luider wordt. Aan jou de taak om Azeroth te beschermen tegen de kwade krachten van Arthas en om hem uiteindelijk te verslaan.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King ligt in de winkel voor de PC, als uitbreiding op World of Warcraft: The Burning Crusade.