High Voltage Software kondigt twee nieuwe Wii-games aan op de E3

Ontwikkelaar High Voltage Software, uiteraard bekend van de first-persoon shooter The Conduit voor de Nintendo Wii, heeft in een interview met Nintendo-Master.com bekendgemaakt dat ze twee nieuwe games voor de Wii zal aankondigen op de E3.

De woordvoerder van High Voltage Software kon ons alvast vertellen dat beide games dingen zullen gaan doen die zelfs op de Xbox 360 en PlayStation 3 zeldzaam zijn. Een voorbeeld hiervan zou het aantal vijanden zijn dat tegelijkertijd op het scherm verschijnt, wat volgens de ontwikkelaar gemiddeld te allen tijden 65 is.

Verwacht verder een uitgebreide demo van beide games op de E3. Zie hier nog de volledige verklaring van de woordvoerder:

  “We have two big ones that we’ll be announcing at E3, we can’t tell you [what they are] yet. Our goal with ‘The Conduit’ was to make a game that was the most graphically impressive for the Wii. Our goal with these [two] upcoming games is to do things that are very very rare, even on the 360 or PS3. Some of things we are doing with the shear number of enemies on the screen and things like that, are very impressive. We’ve got a demo we’ll be showing there [E3]. The average number of enemies on the screen at any given time is 65 and then it goes up.”


The Conduit is een wat volwassener game voor de Wii dan we gewend zijn, die zich afspeelt in een futuristische omgeving. Hierin speel je een agent die probeert uit te vinden wat er echt is gebeurd na een aanval van aliens op Washington. De besturing is, net zoals bij games voor de Wii zoals Metroid Prime 3 en Medal of Honour 2, aan te passen naar de wensen van de gebruiker. Deze twee games zijn een grote inspiratiebron voor de game The Conduit, dus dat belooft wat! Verder maakt de game gebruik van de Quantum 3 engine, die is ontworpen om de grafische mogelijkheden van de Wii optimaal te benutten. Het spel bevat een online multiplayer mode waarin plaats is voor maximaal 12 mensen. In deze online multiplayer is het ook mogelijk om de WiiSpeak te gebruiken.

The Conduit zal op 26 juni verschijnen voor de Nintendo Wii. Wil je meer weten over deze futuristische Wii-game? Check dan onze Fast Forward.

 1.   
  the king of games's avatar

  klinkt goed 😀

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  the king of games schreef, "klinkt goed 😀 "

  idd

 3.   
  ckerigon's avatar

  Yes Yes weer 2 vette games erbij voor de wii (tenminste dat denk ik :P)