Stormrise wordt niet langer ondersteund

Ontwikkelaar Creative Assembly en uitgever SEGA hadden hoge verwachtingen van de real-time strategy game Stormrise, die vorige maand verscheen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De game blijkt echter niet het gehoopte succes te hebben opgeleverd…

De tweede patch voor de game is namelijk gecanceld vanwege de hoge kosten en risico’s die samenhangen met het testen en uitbrengen van een patch. Ook de verdere ondersteuning van het spel wordt gestaakt, al zal de community Stormrisers nog wel gewoon actief blijven met het organiseren van toernooien.

Stormrise biedt fans van het klassieke RTS-genre een fascinerend en dramatisch verhaal, waarin het geweten van de speler op de proef wordt gesteld. In het spel leid je de troepen direct vanaf de frontlinie naar het intense slagveld, in plaats van dat je de eenheden vanaf een geïsoleerd gezichtspunt bestuurt, zoals in traditionele games. In Stormrise kun je eenheden tevens aansturen vanuit de lucht, vanaf daken, vanaf de grond en zelfs ondergronds. Dit unieke idee van ‘hoogte’ zorgt voor meerdere speellagen die je strategisch moet leren uitbuiten. Je gaat nog meer in het spel op dan anders door het eenvoudige maar effectieve besturingssysteem dat speciaal is afgestemd op consoles. Hiermee kun je eenheden eenvoudig selecteren, snel navigeren en troepen nauwkeurig inzetten.

Stormrise speelt zich af op een kale, dorre aarde die eeuwen geleden is verwoest door een catastrofale gebeurtenis. In het spel vechten de Echelon en de Sai om te overleven in een vijandige en onbewoonbare woestenij. De Echelon, nazaten van een superieur technologisch ras, hebben de gebeurtenis overleefd door een zelf opgewekte winterslaap. De Sai, die meer in stammenverband opereren, hebben hun bestaan te danken aan het feit dat ze zich hebben aangepast aan hun nieuwe omgeving. De twee facties hebben zich opeen totaal andere wijze ontwikkeld, en deze verschillen hebben geleid tot veel vijandigheid en haat tussen de twee rassen. Hierdoor hangt de toekomst van de planeet aan een zijden draadje…

Lees voor meer informatie over Stormrise ook eens onze review!

Stormrise is verschenen voor de PC, Xbox 360 en Playstation 3.

 1.   
  Bello 2185's avatar

  Het was ook niet echt een vet spel…

 2.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  Game was zo wie zo al gedoemd toen ze besloten er een DirectX10 exclusief game van te maken.. Tevens hoop ik dat ze na deze blunder geen RTS meer maken voor X360 of PC.

 3.   
  nurie's avatar

  geen rts meer voor PC? wth dat is juist t rts platform, naast stormrise zijn er nog gewoon genoeg goede rtsen, neem gewoon een andere game.

 4.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  nurie schreef, "geen rts meer voor PC? wth dat is juist t rts platform, naast stormrise zijn er nog gewoon genoeg goede rtsen, neem gewoon een andere game."

  Geen RTS meer van deze studio.

 5.   
  Ivvo's avatar

  K*t! Ik neem aan dat dit ook voor de consoles geldt, en dan is het echt heel erg stom. De game liep niet echt, maar ik heb hem en het is gewoon een goed spel, op alle glitches en bugs na. En die kunnen ze er juist met patches uithalen! Anyway, ik vind het nog steeds een goed spel, jammer 😥

 6.   
  michael88's avatar

  Johnnyboy15nl schreef, "Game was zo wie zo al gedoemd toen ze besloten er een DirectX10 exclusief game van te maken.. Tevens hoop ik dat ze na deze blunder geen RTS meer maken voor X360 of PC."

  wtf?!?! niet voor de pc meer. dat is het juist man. nja dat exclusief voor dx10 was echt de domste fout die je kan maken

 7.   
  nurie's avatar

  Johnnyboy15nl schreef, "

  ”nurie” schreef, "geen rts meer voor PC? wth dat is juist t rts platform, naast stormrise zijn er nog gewoon genoeg goede rtsen, neem gewoon een andere game."

  Geen RTS meer van deze studio."

  ok dan ;D

 8.   
  DaxPg's avatar

  Hmm toch wel jammer, omdat ondanks dat het niet zo goed werkte, het nog steeds wel een vermakelijk spelletje was.

 9.   
  oke's avatar

  Vond het ook niet echt een goed spel.
  Had hem beter verwacht eventjes geleend van een vriend volgende dag maar weer terug gegeven.

 10.   
  templer's avatar

  Ik snap ook niet dat ze verwachten dat een spel goed gaat verkopen als er geen reclame voor gemaakt wordt. Dit spel heeft bijna geen aandacht in de media gekregen, terwijl ze total war onwijs hypen enzo.

 11.   
  MistWalker's avatar

  ze hebben de lat iets te hoog gelegd op de ps3 speelt het enorm slecht ik weet niet hoe dat is op de pc of xbox maar die wip select werkt vaak tegen + in de plaats dat je units blijven staan op de aangeduide plaats lopen ze soms nog heen en weer 😥 . das om van uit je vel te springer gewoon 👿

 12.   
  MistWalker's avatar

  DaxPg schreef, "Hmm toch wel jammer, omdat ondanks dat het niet zo goed werkte, het nog steeds wel een vermakelijk spelletje was."

  ja het verhaal was zeker goed 🙂 das zeker het enigste 🙁