Marvel vs. Capcom 2 te groot voor WiiWare

Capcom liet gisteren weten dat de team-based vechtgame Marvel vs. Capcom 2 momenteel omgewerkt wordt voor een release op Xbox Live Arcade en het PlayStation Network. Deze versies moeten in de zomer uitgebracht worden en spoedig zal er ook een demo online verschijnen, exclusief voor de PlayStation 3.

Bezoekers van het Capcom-forum vroegen zich echter af waarom deze remake niet als WiiWare uitgebracht wordt. Het antwoord was kort, bondig en duidelijk: de game is veel te groot voor WiiWare. Christian Svensson van Capcom verklaarde:

  “This is a downloadable play, not a retail play. We don’t actually have any retail rights on this project. And there’s no way to get anywhere near the WiiWare file size limit here.”


Marvel vs. Capcom 2 is gebaseerd op de code van de Dreamcast-versie, waarmee Capcom naar eigen zeggen de beste versie naar het HD-tijdperk haalt. De game ondersteunt online spelen en meerdere HD-upscaling opties om de visuele instellingen naar eigen smaak aan te passen. Verwacht echter niet dezelfde HD-graphics als in de remake van Street Fighter II Turbo.

Verder is het niet nodig om characters vrij te spelen, want ze zijn allemaal direct vanaf de start beschikbaar. Denk hierbij aan Marvel-personages als Wolverine, Cyclops, The Hulk, Spider-Man, Iron man en Venom, terwijl de selectie Capcom-spelers uit bekende namen als Ken, Ryu, Chun-Li, Zangief, Mega Man en Ruby Heart bestaat.

Marvel vs. Capcom 2 verschijnt in de zomer op Xbox Live Arcade en het PlayStation Network tegen een vergoeding van respectievelijk 1200 Microsoft Points of $14,99. Bekijk hieronder alvast een paar trailers met gameplay.

 1.   
  craz's avatar

  Hoe groot is die dan, want als ik naar de trailer kijk zou ik denken dat die rond de 200 mb zit.

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  En zelfs dat is te groot voor WiiWare 😛