Waarom PC-versie Battlefield 1943 als laatste verschijnt

In ons bericht over de prijs en releasedatum van Battlefield 1943 was het misschien al opgevallen: de PC-versie van de game zal later verschijnen dan de console-versies.

Gordon van Dyke van DICE heeft in een forum post laten weten hoe dit precies zit: DICE wil geen PC-gamers pesten, maar juist de best mogelijke PC-versie van de game uitbrengen in plaats van een (matige) console-port. Dat is de moeite van het wachten toch wel waard?

Battlefield 1943 logo

Battlefield 1943 is een pure multiplayer game die alleen online te halen is via de PC, Xbox LIVE en de PlayStation Store. De game is te zien als een opwarmertje voor Bad Company 2. In Battlefield 1943 gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog, waarbij we multiplayer-actie voor 24 spelers krijgen op drie klassieke, tropische locaties: Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Naast gevechten op de grond biedt Battlefield 1943 ook heftige dog fights in de lucht en actie over zee.

Battlefield 1943 verschijnt in juni voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Een PC-versie wordt medio september verwacht.

  1.   
    FioranoJC's avatar

    Wanneer komt Bad Company 2 dan uit?

  2.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    FioranoJC schreef, "Wanneer komt Bad Company 2 dan uit?"

    Q2 2010

  3.   
    FioranoJC's avatar

    Ik haaat wachten 😥

  4.   
    )GN(-Erik's avatar

    FioranoJC schreef, "Ik haaat wachten 😥 "

    Ik ook duurt echt veel te lang voor dat die battlefield games uit komen 👿

  5.   
    ckerigon's avatar

    Hmm ik denk ook dat dit met downloads te maken heeft 😛
    Zodat mensen die niet kunnen wachten allemaal de PC versie gaan downloaden ipv de Console versie te kopen..

  6.   
    ChielB's avatar

    Het is sowieso een download-only multiplayer game, dus qua illegale downloads zal het wel meevallen. Voorheen had men deze engine voor Bad Company ook alleen voor de PS3 en X360 uitgewerkt, dus grote kans dat het daarom makkelijker is om die versies sneller klaar te hebben. En zoals gezegd zit niemand te wachten op een overhaaste, slordige PC-port.

  7.   
    7lotus94's avatar

    ChielB schreef, "Het is sowieso een download-only multiplayer game, dus qua illegale downloads zal het wel meevallen. Voorheen had men deze engine voor Bad Company ook alleen voor de PS3 en X360 uitgewerkt, dus grote kans dat het daarom makkelijker is om die versies sneller klaar te hebben. En zoals gezegd zit niemand te wachten op een overhaaste, slordige PC-port."

    Mee eens, maar dan zouden ze de console versies ook in de wacht kunnen houden, niet dat de console gamers daar blij van worden…

  8.   
    michael88's avatar

    )GN(-Erik schreef, "

    ”FioranoJC” schreef, "Ik haaat wachten 😥 "

    Ik ook duurt echt veel te lang voor dat die battlefield games uit komen 👿 "

    dat komt omdat dice GOEDE games maakt. het gaatt daar niet alleen maar om het geld. maar voor een opwarmertje ga ik geen 15 dollar betalen.