Windows XP terug in Windows 7

In tegenstelling tot Windows Vista weet Windows 7 zelfs voor verschijning al veel computergebruikers over te halen. Een nieuw aangekondigde feature zal mogelijk nog meer twijfelaars over de streep trekken.

Een probleem met Windows Vista en ook Windows 7 is dat een aantal softwarepakketten gewoonweg niet werkt onder deze systemen, terwijl er in Windows XP geen vuiltje aan de lucht is. Voor Windows 7 gaat een gevirtualiseerde Windows XP, met de naam Windows XP Mode, verschijnen. Dit betekent dat, waar nodig, een compleet werkende Windows XP binnen Windows 7 gaat draaien. De software ziet het verschil niet en zal werken als tevoren. Wellicht handig voor een aantal games die je toch nog wilde spelen?

Een gevirtualiseerde Windows XP is niet zo heel bijzonder: dat kan nu ook al. Verschil is echter dat daarvoor momenteel een aparte licentie nodig is en voor Windows XP Mode niet. Voorwaarden zijn wel dat je een processor gebruikt die virtualisatie ondersteunt en Windows 7 Professional, Enterprise of Ultimate gebruikt.

XPM zal al voor de release candidate voor Windows 7, die begin mei verschijnt, beschikbaar zijn. De retailversie van Windows 7 wordt tegen het einde van het jaar verwacht.

  1.   
    GameAC's avatar

    Hoeveel normale gebruikers zullen nou professional of ultimate hebben. Veruit de meeste mensen zullen Home Premium gebruiken en dit dus niet hebben.

  2.   
    Ruudjee's avatar

    Ik draai windows 7 nu ook al ruim een aantal maanden. Nog niks tegengekomen waarvan ik zeg; mja, dat is echt jammer. Topsysteempje!

  3.   
    )GN(-Erik's avatar

    Snap eigenlijk niet waarom ze nu al gaan zeuren over Windows 7, want ik ben net gewend geraakt aan Vista ๐Ÿ™„ en dan moet ik volgend jaar weer een nieuwe betere pc aanschaffen om Windows 7 te kunnen draaien. Nou dacht het dus fftjes niet!! ๐Ÿ˜€

  4.   
    Bello 2185's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Snap eigenlijk niet waarom ze nu al gaan zeuren over Windows 7, want ik ben net gewend geraakt aan Vista ๐Ÿ™„ en dan moet ik volgend jaar weer een nieuwe betere pc aanschaffen om Windows 7 te kunnen draaien. Nou dacht het dus fftjes niet!! ๐Ÿ˜€ "

    Windows 7 vraagt veel minder van je PC in vergelijking tot Vista, dus je gaat er zelfs op vooruit ook al gebruik je je oude PC. En Windows 7 werkt qua menu’s en dingen redelijk hetzelfde als Vista dus dat moet ook geen probleem zijn…

  5.   
    Boxer's avatar

    volgens mij heb ik de afgelopen tijd iets gemist: wat is Windows 7?

  6.   
    Mustiej's avatar

    Je zegt het al WINDOWS 7.
    Als je het nog niet begrijpt.
    Tja het spijt me maar:
    Mensen hoe zeg je op een mooi manier dat iemand gek is? ๐Ÿ˜ณ

  7.   
    Sacul's avatar

    Nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Opvolger van Vista…

    @ )GN(-Erik, je hoeft Win7 ook niet aan te schaffen. Je kunt gewoon Vista blijven gebruiken toch ๐Ÿ™‚

  8.   
    7lotus94's avatar

    Sacul schreef, "Nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Opvolger van Vista…

    @ )GN(-Erik, je hoeft Win7 ook niet aan te schaffen. Je kunt gewoon Vista blijven gebruiken toch :)"

    ‘T zou wat zijn als je Vista, XP, of ander Windows systeem dan niet meer zou werken…

  9.   
    yaxxo's avatar

    Bello 2185″][quote=”)GN(-Erik schreef, "Snap eigenlijk niet waarom ze nu al gaan zeuren over Windows 7, want ik ben net gewend geraakt aan Vista ๐Ÿ™„ en dan moet ik volgend jaar weer een nieuwe betere pc aanschaffen om Windows 7 te kunnen draaien. Nou dacht het dus fftjes niet!! ๐Ÿ˜€ "

    Windows 7 vraagt veel minder van je PC in vergelijking tot Vista, dus je gaat er zelfs op vooruit ook al gebruik je je oude PC. En Windows 7 werkt qua menu’s en dingen redelijk hetzelfde als Vista dus dat moet ook geen probleem zijn…[/quote]
    dat klopt, ik heb al een paar maanden windows 7 ultimate, maar ik heb er nog geen problemen mee gehad, het is ook veel mooier en makkelijker dan xp(maar ik vind xp nogsteeds iets beter)

  10.   
    Garuda's avatar

    k had ook vista meteen eraf gemieterd.

    vind Xp echt wel t chilste 8)

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    Garuda schreef, "k had ook vista meteen eraf gemieterd.

    vind Xp echt wel t chilste 8) "

    Er is niks mis met vista tegenwoordig werkt die goed, maar ja ik draai de rc versie al die pas in mei uit komt build 7100 en werkt goed

  12.   
    Neolite's avatar

    Sacul schreef, "Nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Opvolger van Vista…

    @ )GN(-Erik, je hoeft Win7 ook niet aan te schaffen. Je kunt gewoon Vista blijven gebruiken toch :)"

    Wie heeft het over aanschaffen;) 8)