DLC Fallout 3 binnenkort ook in de winkels verkrijgbaar

De twee downloadable content pakketten The Pit en Operation: Anchorage zijn inmiddels al een tijdje te downloaden via de Xbox Live Marketplace, maar binnenkort zullen ze ook verkrijgbaar zijn in de winkel op een disc. Deze twee pakketten downloadable content worden gebundeld op één schijfje en de prijs zal rond de vijftien euro liggen. De downloadable content voor de Xbox 360 en PC zal rond 29 mei in de winkels liggen, maar over een PlayStation 3-versie is nog niks bekend.

Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren. Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Wil je meer weten van Fallout 3? Check dan snel onze review!

Fallout 3 is op 31 oktober uitgekomen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Overload14's avatar

    Weeral een reden waarom ik DLC’s haat. Als er een topgame uitkomt koop je hem direct. Dan komt er een bundel inclusief de DLC’s. :l

  2.   
    brotherNL's avatar

    ”Overload14″ schreef, "Weeral een reden waarom ik DLC’s haat. Als er een topgame uitkomt koop je hem direct. Dan komt er een bundel inclusief de DLC’s. :l"

    goeie reden 😕
    alleen maar beter dat ze verkocht worden ik wordt een beetje gek van die microsoft points.

  3.   
    Deadstriker's avatar

    Eindelijk ik heb eergister net Fallout 3 bestelt en ik hate al dat ik de DLC via xbox marketplace moest kopen, maar nu gewoon op CD 😀

  4.   
    NLkevvNL's avatar

    pff heb ze tog al heel langXD