Lord of the Rings Online viert feest

Vandaag is Lord of The Rings Online (LOTRO) precies twee jaar in de lucht en dit gaat Turbine vieren, samen met de spelers van de game. Zo zal iedereen die vandaag lid wordt, met een minimum van 90 dagen, slecht 10 dollar per maand betalen voor zolang ze lid zijn. Dit zal waarschijnlijk rond de 10 euro zijn in Europa. Alle ex-spelers van LOTRO mogen vanaf vandaag tot en met Koninginnedag gratis de wereld betreden, waarbij je per verslagen vijand, 25% meer ervaringspunten krijgt gedurende deze periode. Ook zullen verscheidene vijanden bijzondere items laten vallen als ze worden verslagen.

Daarnaast heeft Turbine plannen besproken voor de toekomst van LOTRO. Zo zal nog dit jaar de levelcap (Book 8) verhoogd worden en zal er een ‘Skirmish System’ worden toegevoegd waar nog geen verdere details over bekend zijn. Als laatste is duidelijk geworden dat spelers niet alleen in het aangekondigde zuidelijke deel van Mirkwood kunnen spelen, maar ook Sauron’s oude fort Dol Guldur wordt een speelbaar gebied.

Laatstgenoemde updates worden ergens in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar is de eerste MMORPG gebasseerd op J.R.R. Tolkien’s boeken van Lord of the Rings. In deze game creëer je een eigen held die zijn roem moet halen uit de strijd om Midden-Aarde. Dit doe je met behulp van de legendarische wapens die je zelf zult moeten vinden en waarmee je de talloze strategische gevechten aan gaat. Ook in deze MMORPG moet je natuurlijk je unieke reputaties opbouwen en hiermee je vijand proberen te overtreffen.

De game speelt zich af in het legendarische rijk Eriandor waar onder andere de Gouw, Rivendel en Breeg liggen. Voor Midden-Aarde vormt er zich een steeds grotere drieging uit het donkere koninkrijk Angmar. Alleen de dappersten en de sterksten kunnen de kwade legers van Sauron tegenhouden. Je zult het onder andere op moeten nemen tegen Spiders, Trolls, Orcs, Barrow Wights en de Nazgûl, maar behalve al dat kwaad kun je ook een vrolijke ontmoeting met Elrond, Tom Bombadil, Bilbo, de Dúnedain of zelfs leden van het reisgenootschap zelf meemaken.

Meer info vind je in onze uitgebreide reviews van Shadows of Angmar en Mines of Moria.

Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar is in 2007 verschenen voor de PC. De eerste uitbreiding, genaamd Mines of Moria, is sinds november 2008 verkrijgbaar.

 1.   
  delta62's avatar

  Gefeliciteerd LOTRO! 😉

 2.   
  Rrm's avatar

  heel goed allemaal, maar toch worden de mensen uit europa afgezet… 10 dollar =/= 10 euro.

 3.   
  Vinstaro's avatar

  Yeah tot Koninginen dag gratis gebeurt dit automatisch?