Codemasters’ Formule 1 game naar 2010

De nieuwe Formule 1 game die in ontwikkeling is bij Codemasters zal voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 pas verschijnen in 2010. Dat heeft brand manager Paul Walters bekendgemaakt.

De geplande PSP en Wii versie zullen wel nog dit jaar verschijnen, waarschijnlijk rond de feestdagen. Walters gaf ook een reden voor de vertraging:

    “The scale of development that was required for the next-gen projects, especially with something like Formula 1, to it do it on such a massive high def scale requires a lot more development time than less powerful platforms like the PSP and Wii.”
  1.   
    DutchFreeze's avatar

    hmm moet dat nou…

  2.   
    MauriceV's avatar

    Mooi zo, zo lang duurt het niet meer voordat 2010 begint, dan maar hopen dat ze begin 2010 bedoelen 🙄

  3.   
    Enhanced's avatar

    tja was te verwachten hè. Maar goed, als ie uitkomt is er eindelijk weer een F1 game voor de PC 🙂 Ik zit nu al een tijd met F1 2002. Ook niet verkeerd, maar dr mag wel eens wat nieuws komen 😛

  4.   
    nuclearnemo's avatar

    Agh ja 2010 waarom ook niet:P Heb toch eigenlijk nog nooit een f1 game gespeeld…alhoewel ik dat wel wil….

  5.   
    Bello 2185's avatar

    Jammer, maar CM neemt natuurlijk gewoon de tijd die het nodig heeft. 🙂
    Wel vet nu met al die nieuwe F1 wagens! 😀

  6.   
    ps3 gek's avatar

    Daarmee stelt Codemasters me teleur. “It costs a lot of time to create a next-gen game so we spend our time in the PSP and Wii versions.”??? Dit slaat nergens op! Natuurlijk, ik heb graag dat er een goed F1 spel op de markt komt i.p.v. een afgeraffeld spel. Maar ik wacht al zooo lang op een F1sim voor o.a. de ps3! De laatste was geloof ik 2006 Championship Edition en nu gaat er pas weer een komen in 2010! 🙁

  7.   
    Dy-88's avatar

    ps3 gek schreef, "Daarmee stelt Codemasters me teleur. “It costs a lot of time to create a next-gen game so we spend our time in the PSP and Wii versions.”??? Dit slaat nergens op! Natuurlijk, ik heb graag dat er een goed F1 spel op de markt komt i.p.v. een afgeraffeld spel. Maar ik wacht al zooo lang op een F1sim voor o.a. de ps3! De laatste was geloof ik 2006 Championship Edition en nu gaat er pas weer een komen in 2010! 🙁 "

    indd. er zou standaard F1 per 2 jaar moeten komen. misschien zelfs een jaar, maar dan krijg je het zelfde als Infity Ward en Treyarch.

  8.   
    ps3 gek's avatar

    ”Dy-88″ schreef, "
    indd. er zou standaard F1 per 2 jaar moeten komen. misschien zelfs een jaar, maar dan krijg je het zelfde als Infity Ward en Treyarch.
    "

    Eerst was het geloof ik ook om het jaar of om de twee jaar een nieuwe F1 game. Maar nu heeft Codemasters het overgenomen en moesten ze helemaal een engine maken voor het spel. Vandaar dat ik wel begrijp dat het lang duurt. Maar waarschijnlijk hebben ze het spel gewoon te vroeg aangekondigd.

  9.   
    nickykolkie's avatar

    moet me vader nog langer wachten xD

  10.   
    Carlzz's avatar

    dat word nog lang wachten ik heb nu op me ps3 ook een F1 game en die is ook vet 🙂

  11.   
    mazterman's avatar

    ps3 gek schreef, "

    ”Dy-88″ schreef, "
    indd. er zou standaard F1 per 2 jaar moeten komen. misschien zelfs een jaar, maar dan krijg je het zelfde als Infity Ward en Treyarch.
    "

    Eerst was het geloof ik ook om het jaar of om de twee jaar een nieuwe F1 game. Maar nu heeft Codemasters het overgenomen en moesten ze helemaal een engine maken voor het spel. Vandaar dat ik wel begrijp dat het lang duurt. Maar waarschijnlijk hebben ze het spel gewoon te vroeg aangekondigd. "

    te vroeg aankondigen doen alle game makers tegen woordig als je het eens leest elk spel wordt wel telkens maanden soms wel een jaar uitgesteld word je gek van, denk je effe geld bijelkaar hale wordt het uitgesteld

  12.   
    michael88's avatar

    geen f1 game elk jaar. dan word t net als fifa en weten ze van gekkigheid niet meeer wat voor debiels ze er nu weer in moeten stoppen.