Sony: Piraterij op de PSP is ‘ziekmakend’

Met de komst van Resistance Retribution steeg plots ook het aantal gemodde PSP’s en dat ging bij Sony niet onopgemerkt voorbij. Ook Peter Dille van Sony ging even langs op het internet voor wat statistieken over zijn eigen producten en kwam met een gewaagd statement:

    “I’m convinced and we’re convinced that piracy has taken out a big chunk of our software sales on PSP. It’s not good for us, but it’s not good for the development community. We can look at data from BitTorrent sites from the day Resistance: Retribution goes on sale and see how many copies are being downloaded illegally, and it’s frankly sickening. We are spending a lot of time talking about how we can deal with that problem.”

Aldus Dille, die de piraterij rond de PSP ronduit ziekmakend noemt. Sony verwachtte verder ook dat op zeker 50 miljoen PSP’s (!) een vorm van illegale modificatie is losgelaten. Volgens Sony waren deze mods vooral softwarematige aanpassingen.

Dille liet al ruim anderhalf jaar eerder weten dat een groot aantal developers klaarstond om de productie van PSP-games stop te zetten vanwege het grote aantal illegale downloads en mods. Dille heeft echter nog steeds hoop, want er staat nu nog een leuke line-up voor de PSP klaar, die hopelijk nog wat geld in het laatje weet te brengen, ondanks alle piraterij.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Mee eens Piraterij is net zo erg als cheaten online vind ik, maar wat kun je eraan doen he?! 😳

  2.   
    Darkknight's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Mee eens Piraterij is net zo erg als cheaten online vind ik, maar wat kun je eraan doen he?! 😳 "

    niks er is altijd wel iemand die het hacked

  3.   
    Gamer_Unlimited's avatar

    In your face Sony, Hand-helds met rust laten. Nintendo weet wat ze doen.

  4.   
    Thazero's avatar

    Gamer_Unlimited schreef, "In your face Sony, Hand-helds met rust laten. Nintendo weet wat ze doen."

    Nintendo zet zich al jaren in tegen de piraterij van hun games. De DS blijkt echter een makkelijk doelwit voor het illegaal verspreiden van games.

    De Entertainment and Leisure Software Publishers Association (ELSPA) geeft namelijk aan dat maar liefst 90% van de Amerikaanse DS-bezitters gebruik maken van de R4-chip, waarmee je illegale games op je DS kan spelen die via het internet te downloaden zijn. Volgens de ELSPA zorgt dit niet alleen voor een drastische belemmering van de softwareverkoop voor de DS, maar is het tevens een gevaar voor de toekomst van de game-industrie

    Hmmm…? 🙄

  5.   
    ckerigon's avatar

    Thazero schreef, "

    ”Gamer_Unlimited” schreef, "In your face Sony, Hand-helds met rust laten. Nintendo weet wat ze doen."

    .."

    Hmmm…? 🙄

    Hahahaha xD

  6.   
    Mustiej's avatar

    90%?:O

    Als ik uit dat 90% kom word het zeker 80%><

  7.   
    ckerigon's avatar

    Mustiej schreef, "90%?:O

    Als ik uit dat 90% kom word het zeker 80%><"

    Hahahah xD of het is een mislukte grap of je bent echt dom xD
    Ik denk dat je wel weet dat de DS meest verkochte handheld ooit is?

  8.   
    jungler's avatar

    ik koop ook geen psp games hoor ! ( en download ze ook niet ! ! )
    ik vind ze te duur voor wat het is!
    ik speel toch enkel op men ps3 🙂

  9.   
    GENERAL_DS's avatar

    belachelijk gewoon, ik ga um echt niet laten ombouwen. jik laat um gewoon zoals ie nu is 😡

  10.   
    Maotes's avatar

    Thazero schreef, "

    ”Gamer_Unlimited” schreef, "In your face Sony, Hand-helds met rust laten. Nintendo weet wat ze doen."

    .."

    Hmmm…? 🙄

    You just got pwnd.

  11.   
    nurie's avatar

    je kan zeggen in your face sony, of in your face handhelds, maar ik zeg alleen maar
    GOOO INTERNET 😀

  12.   
    Xiquzor's avatar

    sony mag niet vergeten dat de mod-mogelijkheden van de psp de verkoop van de psp zelf serieus beïnvloed heeft in positieve zin… 🙂

  13.   
    Vinstaro's avatar

    De mensen die dit doen hebben geen leven: he kijk mij nou ik ben arm ik ga zorgen dat over 10 jaar geen geld meer is voor game’s en dat we weer moeten beginnen met Super Nintendo en al die ouwe shit, stelletje mongolen!

  14.   
    Chikin's avatar

    Lol xD

  15.   
    MauriceV's avatar

    Sony: Piraterij op de PSP is ‘ziekmakend’

    vergeleken bij de piraterij bij de DS is dit niks 🙄

  16.   
    ikbenrick's avatar

    Prijzen omlaag gooien. Toen (om even een voorbeeld te geven) Left 4 dead aangeboden werd op steam voor 50% van de prijs (45 -> 22€) stegen de verkopen met 3000% (geen typfout) .

    Nu denk je vast: Ja maar ze stoppen maanden/jaren werk in een game die je dan maar voor 20 euro aanbiedt, maar volgens mij verdien je in verhouding meer als bv. een game van 45 euro 60% wordt gedownload, en een game van 20 euro 10% wordt gedownload.

    En ik geef het toe, ik download zo nu en dan ook een game op de PC of PSP, gewoon omdat ik het te duur vind (speel het meestal een dag of 2), kijk was het dan 15/20 euro zou ik het kopen.

  17.   
    Ecclesiastes's avatar

    Ik ben het helemaal met Rick eens, ik download ook af en toe spellen voor de psp gewoon omdat de spellen echt ontzettend duur zijn!! En ja ik heb een baan, en ik ben niet arm!

  18.   
    Dy-88's avatar

    ikbenrick schreef, "Prijzen omlaag gooien. Toen (om even een voorbeeld te geven) Left 4 dead aangeboden werd op steam voor 50% van de prijs (45 -> 22€) stegen de verkopen met 3000% (geen typfout) .

    Nu denk je vast: Ja maar ze stoppen maanden/jaren werk in een game die je dan maar voor 20 euro aanbiedt, maar volgens mij verdien je in verhouding meer als bv. een game van 45 euro 60% wordt gedownload, en een game van 20 euro 10% wordt gedownload.

    En ik geef het toe, ik download zo nu en dan ook een game op de PC of PSP, gewoon omdat ik het te duur vind (speel het meestal een dag of 2), kijk was het dan 15/20 euro zou ik het kopen."

    maar als de game niet goed verkoopt, dan heb je een probleem. dan verdient de ontwikkelaar weinig. daarom doen de studio’s de prijzen eerst hoog. als het succes is dan gaan de prijzen omlaag

  19.   
    Mustiej's avatar

    nieuwe games ongeveer 60/70euro… per stuk ook nog…
    En ik kan zo 10verslavende amazing games opnoemen die je 100% wilt hebben.
    Pff weet je wat voor bedrag het is?
    Dat is een auto bedrag met een merk erop: Ford.

  20.   
    ps3 gek's avatar

    Net als bij de pc is het illegaal downloaden bij handhelden niet te voorkomen. PC-spellen zijn het geld vaak wel waard, maar zijn er veel mensen die alles liever verzieken door te downloaden. Echter zijn bijvoorbeeld DS spellen die tegenwoordig 40 euro per stuk kosten het geld echt niet waard! Downloaden is niet te stoppen en blijkbaar is het haast onmogelijk de prijzen te verlagen in deze economische toestand. Daarom snap ik ook niet waarom Codemasters zich eerst hebben bezig gehouden met de PSP versie van F1! :p

  21.   
    GutZilla's avatar

    Kijk es naar alle Piraterij op de DS das helemaal dodelijk( keb zelf ook een r4 :P)