Ontwikkelaar: Split/Second zorgt voor nieuw leven binnen het genre

Black Rock Studio, de ontwikkelaar van onder andere de quadracer Pure, werkt al een tijdje aan de explosieve racegame Split/Second. Deze game moet racen combineren met gigantische explosies die het parcours drastisch kunnen veranderen. Volgens de ontwikkelaar zorgt Split/Second zodoende voor nieuw leven binnen het genre. Director Nick Baynes verklaarde als volgt:

    “The racing genre is, in many respects, dying out. We’re all fans of street racing here, but as a genre it is relatively stale — the evolution is only coming from how you customize cars, which can only serve to remove you from the action – I think Split/Second will do the opposite.”

De explosieve actie en het HUD-loze ontwerp van Split/Second spreken in elk geval tot de verbeelding. We moeten er alleen nog wel tot het begin van 2010 op wachten.

In de racegame Split/Second draait het uiteraard om racen, maar ook kan je tegenstanders van de baan rammen om heftige explosies en andere reacties uit te lokken die van grote invloed zijn op het verdere verloop van de wedstrijd. Als speler moet je strategie en timing combineren om tegenstanders te slim af te zijn en dankzij explosieve gebeurtenissen het circuit aan te passen of zelfs compleet nieuwe routes te creëren.

Split/Second verschijnt in het begin van 2010 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    yaxxo's avatar

    ik vind het idee er achter wel leuk klinken, als ze het goed uitwerken denk ik dat het wel vet wordt, maar om dat te weten moeten we jammer genoeg dus nog effe wachte tot 2010 😀