Enkele details over Intel Core i5 bekend

Wil je het snelste van het snelste qua processor voor je gaming-PC op het moment, dan moet je zeker naar de Core i7-processor van Intel kijken. Daar betaal je dan ook wel een flink bedrag voor.

Rond oktober worden de iets minder krachtigere maar meer betaalbare broertjes van deze processoren verwacht: de Core i5-serie. Van deze processoren zijn nu enkele details bekend gemaakt.

In eerste instantie zullen er drie varianten verschijnen: één op 2,66, één op 2,8 en één op 2,93 GHz. Door gebruik te maken van een techniek die Intel Turbo Boost heeft gedoopt, kunnen de processoren standaard hoger geklokt worden naar respectievelijk 3,2, 3,46 en 3,6 GHz. Verdere details zijn het L3-cache van 8 MB, een verbruik van 93 Watt en het feit dat de snellere modellen van HyperThreading zijn voorzien.

Niet onbelangrijk is dat de prijs ook min of meer bekend is: per 1000 stuks kosten ze per stuk 196, 284 en 562 dollar.

Voor de i5-serie heeft Intel een nieuwe socket, LGA 1156, ontwikkeld. Bestaande moederborden kunnen dus niet overweg met de processor. De nieuwe moederborden zijn voorzien van de Intel P55, H55, P57, H57 of Q57-chipset en zullen uiteraard ook rond het verschijnen van de processor te koop zijn. Prijzen van deze borden zijn nog niet bekend.

 1.   
  DutchFreeze's avatar

  nice,ik denk dat ik zo rond die tijd wel ga kijken voor een nieuw systeem, want mijn huidige raakt nu toch echt een beetje ouderwets, met al die nieuwe games die er verschijnen

 2.   
  obi_wan383's avatar

  Och, ik heb juist mijn PC uitgebouwd en er zit een mooie I7 in dus ben niet echt geïnteresseerd

 3.   
  SpikeP21's avatar

  Ik heb nou een Phenom 9750 dus ik wacht roch nog ff met het vernieuwen van me systeempie

 4.   
  Sarge's avatar

  Pff, ik krijge mijn eigen pc pas binnen 2 jaar ofzo dus… 😕 🙁