Killzone 2 meer dan één miljoen keer verkocht

Enkele dagen geleden hadden we al het bericht dat Killzone 2 op 30 april van downloadable content (DLC) voorzien zal worden. Het Steel & Titanium Pack, zoals de extra content heet, zal twee nieuwe multiplayermappen bevatten, genaamd Wasteland Bullet en Vekta Cruiser.

Behoorlijk wat gamers kunnen straks de extra content in huis halen, want Sony heeft laten weten dat Killzone 2 inmiddels de grens van één miljoen verkochte exemplaren is gepasseerd. De game bereikte eerder al als snelste PlayStation 3-titel de mijlpaal van 500 duizend verkochte exemplaren.


Killzone 2 is het vervolg op het origineel uit 2004 voor de PlayStation 2 en speelt zich af na de gebeurtenissen uit Killzone: Liberation voor de PSP. In deze serie heeft de mensheid het aan de stok met de Helghast, een alienras dat meer op de rechtopstaande mens lijkt dan de buitenaardse wezens van bijvoorbeeld Halo of Resistance. Deze oranje-ogige griezels zijn inmiddels met succes van onze aardkloot afgetrapt, maar net zoals in Gears of War 2 nemen de mensen geen genoegen met dit tijdelijke gevoel van vrede. Daarom gaat het Aardse leger, ISA geheten in Killzone 2, richting de planeet van de Helghast om de rekening te vereffenen.

Jij hebt een ISA-soldaat onder de knoppen en bevecht de Helghast in een squad. Opvallend in vergelijking met andere schietspellen is dat realisme een behoorlijk grote rol in neemt, zeker meer dan in het eerste deel. Dit is onder andere af te lezen aan de manier van gameplay die het spel van je verwacht. Als een kip zonder kop al sproeiend door de levels rennen is er zeker niet bij en wordt, met name op de hogere moeilijkheidsgraad, genadeloos afgestraft.

Wil je meer weten over Killzone 2? Lees dan eens onze uitgebreide review!

Killzone 2 is reeds verschenen voor de PlayStation 3.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Hoera voor Guerrilla! 8)

 2.   
  valdood's avatar

  GOED:D

 3.   
  nuclearnemo's avatar

  Recessie? Wat is dat:P

 4.   
  meller14's avatar

  hup game-holland hup 😆

 5.   
  Overload14's avatar

  Dat verbaast me niet eigenlijk 😛

 6.   
  Maotes's avatar

  Nederland ownt best wel :P.

 7.   
  Rickass93's avatar

  Ik denk dat dat ook te maken heeft, doordat de game ongelofelijk veel gehyped is en dat je wel van deze game gehoord moet hebben!
  Het heeft laten zien dat het wel helpt!

 8.   
  craz's avatar

  Ik had wel meer verwacht van Killzone 2 😮

 9.   
  Tringelinge's avatar

  Hoera!

  Alleen wel jammer dat ik dat pack niet kan kopen. 😥

 10.   
  NightHawk's avatar

  yagamer schreef, "Ik had wel meer verwacht van Killzone 2 😮 "

  Ik ook, wat moeten er velen zijn afgeschrikt door de demo, er waren al 1,1 miljoen pre-orders in Europa alleen een maand voor release.. raar

 11.   
  /DareDevil's avatar

  Nice

 12.   
  Mustiej's avatar

  Killzone 2 toffe spel.
  Hoop dat ik hem kan kopen plus een ps3 op 30april.
  maar 1miljoen is dat niet weinig? voor zo’n toffe spel?

 13.   
  Thazero's avatar

  Guerrilla!, ga zo door 🙂

 14.   
  Fawaka-W's avatar

  1ste nl game volgensmij die de miljoengrens heeft gehaald.
  En het gaat nog veel meer worden. aangezien hij online echt gruwlijk is. in veel landen nogsteeds reclames zijn over killzone. er natuurlijk nog bundels en packs gaan komen, expansion pacs en later natuurlijk nog de prijsverlaging