Gerucht: Assassin’s Creed 2 ook naar de Wii?

Ondanks het feit dat Assassin’s Creed 2 tot nu toe alleen bevestigd is voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en PlayStation Portable, hint een gedeelte van de officiële aankondiging van de game naar een release op de Nintendo Wii. Dit komt doordat Ubisoft in de aankondiging heeft laten weten dat Assassin’s Creed 2 in ontwikkeling is voor alle huidige platformen, waar uiteraard ook de Nintendo Wii onder valt.

Het is namelijk vaker voorgekomen dat een game toch nog naar een bepaald platform is gekomen, een voorbeeld hiervan is Bioshock. Een directe port van Assassin’s Creed 2 naar de Nintendo Wii is daarentegen onwaarschijnlijk, gezien de gelimiteerde mogelijkheden van de console. Een aparte Wii-versie van Assassin’s Creed 2 is dan ook het meest aannemelijk.

We zullen nog even moeten afwachten op een officiële verklaring van Ubisoft. Zie hier het betreffende gedeelte van de officiële aankondiging van Assassin’s Creed 2:

    SAN FRANCISCO – April 16, 2009 – Today Ubisoft announced that Ubisoft Montreal is developing Assassin’s Creed II on all current-generation platforms for a scheduled Holiday 2009 release. The initial installment of Assassin’s Creed® was released in November 2007 to popular and critical success, selling 8 million copies worldwide and garnering awards such as Best Action Game 2007 from 1UP and Outstanding Achievement in Animation from the AIAS.


In Assassin’s Creed 2 speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore de Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Assassin’s Creed 2 zal dit jaar nog verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en PlayStation Portable.

  1.   
    Kilerden's avatar

    nooooooo! daar gaat ’n top titel naar …

  2.   
    ckerigon's avatar

    Wat maakt het nou uit dat het naar de wii gaat Kilerden?
    Hij blijft voor de andere uitkomen en dit is voor de wii bezitters juist leuk 🙂 Mits als ze het tenminste beetje goed aanpakken.

  3.   
    Verbeemen's avatar

    is bioshock nu wel of niet voor de wii

  4.   
    /DareDevil's avatar

    Verbeemen schreef, "is bioshock nu wel of niet voor de wii"

    Niet

  5.   
    Kilerden's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "Wat maakt het nou uit dat het naar de wii gaat Kilerden?
    Hij blijft voor de andere uitkomen en dit is voor de wii bezitters juist leuk 🙂 Mits als ze het tenminste beetje goed aanpakken."

    ik ben niet echt pro-wii 😳

  6.   
    Uchiha linkz's avatar

    Hmm ben best benieuwd naar het busturing van de game opzicht is het geen slecht idee weetje 😛

  7.   
    Alias's avatar

    Waarom niet, ze hebben voor de eerste Assassin’s Creed ook een versie uitgebracht voor de Nintendo DS 😉

  8.   
    Tringelinge's avatar

    Leuk voor de mensen met een Wii!

  9.   
    Kpyne's avatar

    het nieuws wordt steeds beter 🙂 😀 😀

  10.   
    Sarge's avatar

    Ik heb het niet voor de wii, maar als ze de besturing van de ‘moves’ goed uitwerken, kan het wel leuk worden 😉

  11.   
    Chikin's avatar

    Hmm ik heb een Wii vraag me af hoe de besturing zit ja. Want Prince of Persia is ook op de Wii en besturing is gewoon Oké 🙄

  12.   
    M3ntosNL's avatar

    als ze maar niet minder aandacht gaan geven aan de normale versie omdat ze een crappy versie moeten maken 😛