Borderlands mogelijk cel-shaded geworden

Ontwikkelaar Gearbox is al tijden druk bezig met de futuristische shooter Borderlands, maar echt veel hebben we nog niet gezien van deze game. Uitgever 2K liet eerder deze week al weten dat Borderlands nog altijd in ontwikkeling is en dit jaar moet verschijnen, al ziet het er naar uit dat de game een behoorlijke visuele verandering heeft ondergaan.

Volgens de berichten is Borderlands namelijk cel-shaded geworden en heeft de game wat betreft de visuele aanpak wel wat weg van Crackdown. Volgens de nieuwe editie van het magazine PC Gamer valt de artistieke stijl van Borderlands het beste te omschrijven als cel-shaded/anime, maar wel nog altijd met een ‘zanderige’ uitstraling.

Scans uit het artikel zijn echter van diverse forums verwijderd, dus de kans is groot dat men het vernieuwde Borderlands binnenkort zelf nog wil onthullen.

Van de makers van Brothers in Arms komt dit keer een futuristische shooter, die zich afspeelt op meerdere planeten. Welvaart en zelfs beschaving zijn er ver te zoeken, maar je hebt wél de beschikking over een half miljoen verschillende wapens. Zie maar eens te overleven in een wereld die je amper iets te bieden heeft… Borderlands staat bol van de sfeer en originaliteit en zal zeker een groot deel van de FPS-liefhebbers ontzettend aanspreken. Niet in de laatste plaats om de gigantische aantallen aan beloofde wapens.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van Science Fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen.

Borderlands verschijnt medio 2009 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Headdy NL's avatar

    Dat is kutnieuws voor mij. Zolang wachten op dit spel. Maken ze er weer cel-shaded van…

  2.   
    ChielB's avatar

    Het zijn nog maar prille berichten die nog nergens bevestigd zijn, dus laten we even wachten op concrete screens/trailers voordat we al gaan balen. 😉

  3.   
    M3ntosNL's avatar

    heb echt nog nooit van deze game gehoord,, maar klinkt wel kinky:)

  4.   
    Rise Against's avatar

    Waarom is dat slecht? Zelda the Wind waker was ook cel-shaded maar was ook een topper

  5.   
    GraveDevil's avatar

    Van de makers van Brothers in Arms

    Cel-shaded of niet, ik heb er alle vertrouwen in. Brothers in Arms was een van de weinige games dat me meerdere keren kippenvel bezorgde.

  6.   
    ChielB's avatar

    Ze benadrukken ook dat het zeker geen lieflijke, cartoony game zal worden, maar nog altijd het grauwe/ruwe visuele tintje behoudt.

  7.   
    /DareDevil's avatar

    Dat ze maar is opschieten dit duurt echt veel te lang 👿

  8.   
    midnightcraig's avatar

    niet zo goed nieuws
    ik vinde zelf cel-shaded graphics niet bij border lands passen
    en ook veel cel shaded games hebben me teleurgesteld zoals prince of persia en zelda thee wind waker