“Far Cry 2 nog steeds niet goed”

Hoewel de meesten van ons de game al hebben uitgespeeld, waarschuwt GamesRadar dat de game ‘nog steeds niet in order is’. Dit wordt bewezen aan de hand van een hele lijst nog steeds aanwezige bugs. Daarnaast wordt ingegaan op hoe veel (of hoe weinig) Ubisoft hier aan gedaan heeft.

Ondanks deze bugs heeft de game toch overal lovende kritieken gehad, iets wat de schrijvers van het artikel nogal vreemd vinden, al geven ze toe dat niet iedereen de bugs is tegengekomen. Ze pleiten wel voor het algemeen verlagen van de cijfers.

Of wij mee moeten doen aan deze oproep, kun je zelf bepalen als je het artikel leest.

Far Cry 2 logo

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Meer info over Far Cry 2 lees je in onze review.

 1.   
  the king of games's avatar

  oke het spel had fouten, maar die kleine foutjes zijn gewoon niks vergeleken met de rest van het spel, dat is gewoon super vet! 8)

 2.   
  Xiquzor's avatar

  idd, kspeel die zelfs nu nog geregeld!

 3.   
  JayRoen O’neal's avatar

  Xiquzor schreef, "idd, kspeel die zelfs nu nog geregeld!"

  Mag ook wel voor een spel van €50,-

 4.   
  Headdy NL's avatar

  Wat doen ze stoer dan?
  Far Cry 2 is een van de weinige spellen die ik zonder stoornissen heb uitgespeeld.

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ikzelf heb het spel sinds het uitkwam en ik heb het ook niet uitgespeeld zeker omdat ik het HAAT om die grote afstanden te moeten rijden en zelfs (soms) moet lopen.

 6.   
  Verbeemen's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Ikzelf heb het spel sinds het uitkwam en ik heb het ook niet uitgespeeld zeker omdat ik het HAAT om die grote afstanden te moeten rijden en zelfs (soms) moet lopen."

  Neem de bus en speel geen zij missions want die zijn toch nutteloos

 7.   
  Ika Q's avatar

  Persoonlijk vind ik Far Cry 2 maar saai. Heb het spel zelf via Steam gekocht voor maar 25 euro. Moet toch wel zeggen het niet eens waard is. Je loopt gewoon heen en weer naar missies. En de missies zelf zijn behoorlijk saai, omdat de missies weinig verschillen. Is een mooi spel, maar dat boeid me totaal niet.

 8.   
  Ken2BE's avatar

  Ik vond het zeer vermakelijk.alleen toen ik het uitgespeelt had kon ik niet meer terug in de wereld en je moest de ganse save in die hutjes.

 9.   
  ckerigon's avatar

  Hmm ik heb nog steeds geen 1 gespeeld aangezien ik wel beide heb liggen hier voor de PC 😛
  Alleen had geen zin om far cry 2 te installeren omdat deel 1 vet raar deed op me laptop die deel 1 makkelijk aan kan.

 10.   
  Sarge's avatar

  Sergeant Van de Graaf schreef, "

  ”Xiquzor” schreef, "idd, kspeel die zelfs nu nog geregeld!"

  Mag ook wel voor een spel van €50,-"

  Ik heb hem voor 44,99 gaan kopen! 😛 Ik heb de game zonder iets van bugs te merken twee keer uitgespeeld, dus ik weet totaal niet over welke ze het hebben? 🙂

 11.   
  DutchFreeze's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "Hmm ik heb nog steeds geen 1 gespeeld aangezien ik wel beide heb liggen hier voor de PC 😛
  Alleen had geen zin om far cry 2 te installeren omdat deel 1 vet raar deed op me laptop die deel 1 makkelijk aan kan."

  dan werkte het niet op je laptop videokaart, er staat toch altijd: het spel kan ook werken op laptopversies van deze kaarten, maar die worden niet ondersteund 😉
  dat zal het probleem zijn

  verder is het een redelijk spel alleen wat eentonige missies en ziekelijk vervelend dat je steeds naar de andere kant van de map moet, grafisch heb IK nog nooit beter gezien overigens 😉

 12.   
  Mattmerize's avatar

  Er is echter een kleine groep die de grotere fouten van Far Cry 2 zien, niet de kleine bugs of zo, maar de gaten in het spelconcept zelf. Ik verwijs naar m’n post in het Far Cry 2-topic bij playstation-games.

 13.   
  Spectorbass's avatar

  Wat een onzin. Dit zijn gewoon lui die specifiek gaan zoeken naar bugs als je het mij vraagt.

 14.   
  jungler's avatar

  ik ben die game ronduit bui
  😆

 15.   
  Carlzz's avatar

  ik heb er nog nooit last van gehad 🙁

 16.   
  martyntjee's avatar

  ik heb me aardig lang en goed vermaakt met Far cry 2.
  ff silent mp5, silent karkov en dart rifle en ongezien missies uitvoere vond ik altijd wel lachen 8)
  heb zelf 1 bug meegemaakt, reed ik naar ene plaats toe begin die opeens te lagge ( moest de omgeving laden) want zat met me auto opeens in een steen 😮 maarja voor de rest nergens last van gehad

 17.   
  i7 Grendel's avatar

  Bij mijn vriend liep hij elk half uur wel een keertje vast (PC), en dan op de manier dat het spel gewoon afgesloten werd. Dat is nog erger dan GTA (op de PC)! Dat is gewoon erg.

 18.   
  nanathan's avatar

  the king of games schreef, "oke het spel had fouten, maar die kleine foutjes zijn gewoon niks vergeleken met de rest van het spel, dat is gewoon super vet! 8) "

  juist, maar het ergste is dat ik nog steeds XP verlies online :s 😡

 19.   
  Spam-Fischer's avatar

  Ik heb het spel uitgespeeld zonder het merken van bugs en freezes.

  Het is alleen irritant dat je z,on gigantish end moet rijden en steeds door die controleposten te gaan……..

 20.   
  7lotus94's avatar

  ”mikeymaster6″ schreef, "Ik heb het spel uitgespeeld zonder het merken van bugs en freezes.

  Het is alleen irritant dat je z,on gigantish end moet rijden en steeds door die controleposten te gaan…….."

  Helemaal mee eens!

 21.   
  Teunb's avatar

  Wat ik vooral vervelend vond was dat de vijanden op elke kruising weer terugkwamen terwijl je ze al een x had vermoord..

 22.   
  Mattmerize's avatar

  Ik heb het al eens gezegd op het forum, maar ik doe het lekker nog een keer:

  Iedereen kent de problemen met Far Cry 2 wel. Over de wachtposten, dat de missies eentonig zijn, etc. Maar dit zijn dingen die ik eigenlijk nog nergens heb gelezen:
  Far Cry 2 werdt altijd gepromoot met dat het heel erg realistisch is niet? Dat is deels waar, maar grotendeels niet.

  Even een voorbeeld: Je kan je auto repareren nadat hij beschadigd is. Realistisch? Niet als je elke vorm van schade (inclusief kogels) kan repareren door slecht 1 bout onder de motorkap vast te schroeven.

  Nog eentje: je hebt een echte kaart in je handen i.p.v. eentje over het hele scherm die pauzeert. Realistisch? Niet als de marker (de pijl die jou plaats moet voorstellen) op magische wijze update als je beweegt.

  Nog eentje waar ik mij bijzonder aan erger: Als je op de vijand schiet met bijvoorbeeld een pistool, dan krijg je een geraakt-animatie. Nou en? Laat het nou net zo zijn dat wanneer je een kogel afschiet tijdens die animatie, de animatie gewoon doorgaat en hij niet eens HP kwijt is!

  Nog eentje dan: je kan je wonden zelf genezen. Realistisch? Waarom niet: Je hebt een HP-balk (realistisch he, zelfs Uncharted en Resistance 2 kunnen die weghalen!) die bestaat uit 5 delen. Je hebt 5 prikken die je HP opkrikken. Kom je in het laatste 1/5e van je HP-balk, dan moet je een wond genezen. Ondertussen loopt je HP balk leeg. Het probleem is dan, dat je alleen nog op 1/5e van je HP komt als je in het midden van een vuurgevecht zit. Laat het nou net het geval zijn dat als je door 1 kogel geraakt wordt, de animatie van het wonden genezen stopt, en hij opnieuw moet worden gedaan. Wil je hem overnieuw doen, is het een heel ander soort wond. Als DAT je is gelukt zonder dood te gaan, DAN kan je pas een prik nemen om je HP op de krikken. Ook deze animatie kan gecancelled worden door een kogel.

  Dus..Far Cry 2 wil een realisme bereiken dat niet mogelijk is of dat niet goed is uitgewerkt. Dit soort problemen zie je veel in andere spellen, maar omdat Far Cry 2 die realisme zo graag wilt nabootsen krijg je een counter-effect dat héél vervelend is voor de ervaring.

  En daarom vind ik Far Cry 2 maar niks. Ik had m’n geld echt veel beter kunnen spenderen.

 23.   
  Spam-Fischer's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Ik heb het al eens gezegd op het forum, maar ik doe het lekker nog een keer:

  Iedereen kent de problemen met Far Cry 2 wel. Over de wachtposten, dat de missies eentonig zijn, etc. Maar dit zijn dingen die ik eigenlijk nog nergens heb gelezen:
  Far Cry 2 werdt altijd gepromoot met dat het heel erg realistisch is niet? Dat is deels waar, maar grotendeels niet.

  Even een voorbeeld: Je kan je auto repareren nadat hij beschadigd is. Realistisch? Niet als je elke vorm van schade (inclusief kogels) kan repareren door slecht 1 bout onder de motorkap vast te schroeven.

  Nog eentje: je hebt een echte kaart in je handen i.p.v. eentje over het hele scherm die pauzeert. Realistisch? Niet als de marker (de pijl die jou plaats moet voorstellen) op magische wijze update als je beweegt.

  Nog eentje waar ik mij bijzonder aan erger: Als je op de vijand schiet met bijvoorbeeld een pistool, dan krijg je een geraakt-animatie. Nou en? Laat het nou net zo zijn dat wanneer je een kogel afschiet tijdens die animatie, de animatie gewoon doorgaat en hij niet eens HP kwijt is!

  Nog eentje dan: je kan je wonden zelf genezen. Realistisch? Waarom niet: Je hebt een HP-balk (realistisch he, zelfs Uncharted en Resistance 2 kunnen die weghalen!) die bestaat uit 5 delen. Je hebt 5 prikken die je HP opkrikken. Kom je in het laatste 1/5e van je HP-balk, dan moet je een wond genezen. Ondertussen loopt je HP balk leeg. Het probleem is dan, dat je alleen nog op 1/5e van je HP komt als je in het midden van een vuurgevecht zit. Laat het nou net het geval zijn dat als je door 1 kogel geraakt wordt, de animatie van het wonden genezen stopt, en hij opnieuw moet worden gedaan. Wil je hem overnieuw doen, is het een heel ander soort wond. Als DAT je is gelukt zonder dood te gaan, DAN kan je pas een prik nemen om je HP op de krikken. Ook deze animatie kan gecancelled worden door een kogel.

  Dus..Far Cry 2 wil een realisme bereiken dat niet mogelijk is of dat niet goed is uitgewerkt. Dit soort problemen zie je veel in andere spellen, maar omdat Far Cry 2 die realisme zo graag wilt nabootsen krijg je een counter-effect dat héél vervelend is voor de ervaring.

  En daarom vind ik Far Cry 2 maar niks. Ik had m’n geld echt veel beter kunnen spenderen."

  Het is inderdaad waar wat je zegt maar ik vind far cry 2 wel leuk hoor