Capcom overweegt PS3-versie Lost Planet 2

Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat Lost Planet 2 in ontwikkeling is, waarbij we ook meteen een eerste trailer te zien kregen. Capcom liet al snel weten dat de game geen Xbox 360-exclusive zal worden, maar over andere platformen werden geen uitspraken gedaan. Producer Jun Takeuchi liet de mensen van Gamesradar onlangs echter weten dat men een PlayStation 3-versie momenteel overweegt:

  “We’re still thinking about it and haven’t announced a PS3 version, so we can’t say more about it just yet.”

Een officiële aankondiging is het uiteraard nog niet, maar de kans is groot dat Capcom nog wat formele zaken moet regelen voordat verdere informatie naar buiten kan worden gebracht. Er is dus zeker nog hoop voor liefhebbers van Lost Planet met een PlayStation 3. Of dit tweede deel ook nog naar de PC zal komen, is niet bekend.

Lost Planet 2 speelt zich 10 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel af en het landschap van de planeet E.D.N. III is flink veranderd. Het ijs is gaan smelten en heeft ruim baan gemaakt voor tropische jungles en andere nieuwe omgevingen. Het verhaal gaat voorbij aan de oorspronkelijke held, Wayne Holden, want deze keer kan je met je persoonlijke sneeuwpiraten spelen, op een missie om E.D.N. III weer in handen te krijgen. Op deze manier beleef je meerdere unieke verhaallijnen die samen voor een dynamisch verhaal zorgen.

De sterkste kenmerken van de eerste game zijn ook weer aanwezig in Lost Planet 2, waardoor fans zich snel thuis zullen voelen. Naast de typische gameplay met grappling hooks en gigantische boss fights, kent dit tweede deel ook diverse nieuwe elementen om met diverse acties tactisch voordeel te kunnen behalen. Lost Planet 2 bevat ook weer de enorme Akrids, maar deze keer met een nieuwe toevoeging.

Naast een diepgaande singleplayer is de intense en actievolle campaign ook met 4 spelers coöperatief te spelen, zodat je samen met je vrienden online de missies kunt voltooien. Ook kent de game een uitgebreide multiplayer. Ten slotte heeft Capcom veel tijd besteed aan het vergaren van community feedback, om Lost Planet 2 nog beter af te stemmen op de wensen van gamers.

Lost Planet 2 verschijnt op een nog onbekende datum voor de Xbox 360.

 1.   
  Overload14's avatar

  Hij zal wss wel komen want de eerste Lost Planet kwam ook pas later op de Ps3

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  zou vet zijn! er zijn genoeg ps3’en verkocht om t aantrekkelijk te maken games ervoor uit te brengen

 3.   
  delta62's avatar

  Vast wel, maakt ook niet uit. Dan hebben PS3 bezitters ook weer wat om te genieten 😉

 4.   
  /DareDevil's avatar

  Logisch met de Economische crisis 🙂