Resident Evil 5 DLC stond wellicht al op de disc

Resident Evil 5 ligt alweer een paar weken in de winkels en de game heeft ons zeer aangenaam weten te verrassen, zo bleek wel uit onze enthousiaste review. Gisteren verscheen de betaalde downloadable content (DLC) Versus Mode online, maar rondom de release van deze content is nogal wat ophef ontstaan.

De DLC is namelijk bijzonder klein: 1,8 MB voor de Xbox 360 en een ongekend kleine 351 KB voor de PlayStation 3. Het is dus zeer waarschijnlijk dat de extra content gewoon al op de disc stond en dat je hooguit een code downloadt die de DLC vrijgeeft. Capcom heeft nog niet op de berichten gereageerd, al gaf men eerder wel aan dat de DLC gebruik zou maken van onderdelen uit de game zelf, wat de kleine download zou verklaren.

Hoewel er al eerder games zijn geweest met optionele content op de disc die tegen betaling beschikbaar kon worden gemaakt, houdt deze situatie de gemoederen van menig Resident Evil 5-speler bezig. De nieuwe Versus Mode is verschenen op Xbox Live voor 400 Microsoft Points en op het PlayStation Network kost de content €4,99.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse staat en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een wereldwijde epidemie te voorkomen. Gelukkig krijg je hulp van de charmante dame Sheva, wat zowel in singleplayer als coöperatief mogelijk is.

Check voor meer informatie over Resident Evil 5 onze review!

Resident Evil 5 is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Aftermath's avatar

  Slim hehe 😆

 2.   
  craz's avatar

  Niet dat ze de gamers verassen door de update gratis te geven en zo de multiplayer laten activeren nee het moet per se met geld 👿
  (Als het blijkt dat de multiplayer op de cd stond) 😉

 3.   
  PixelShooter's avatar

  ?! Zo weinig KBytes? Het gaat dan toch ook niet lang duren eer een paar mensen hier iets op vinden om hier gratis aan te geraken als het al op de DVD stond?

 4.   
  /DareDevil's avatar

  Haha vet GELD GELD GELD!!!