Nintendo ontkent geruchten omtrent launch MotionPlus

Eerder deze week berichtten we al over de geruchten dat we korter dan verwacht moeten wachten op de uitbreiding voor de Wii-afstandsbediening; MotionPlus. Dit kwam naar voren in een releaselijst van een Amsterdamse winkel. Op die releaselijst was terug te vinden dat Wii Sports Resort op 10 juli uit zou komen en werd ook een vermelding gemaakt van Wii Fit Plus. Nintendo of Europe heeft hier even op gereageerd, want dit gerucht blijkt onzin te zijn. De releasedatum is volgens Nintendo niets dan speculatie. Het is op dit moment dan ook afwachten op de daadwerkelijke releasedatum, die op dit moment nog even op ‘to be confirmed’ staat.


Wii Sports Resort is het vervolg op het razend populaire Wii Sports, dat gratis bij iedere Wii geleverd werd. Het zal gebruik maken van de Wii MotionPlus, Nintendo’s verlenging voor de WiiMote die bewegingen beter registreert, en het kleine apparaatje zal bij Wii Sports Resort zitten. In Wii Sports Resort gaat het om sporten die je voornamelijk bij doet als je op een exotisch resort bent, zoals waterskiën, frisbee’s gooien en, voor Nintendo blijkbaar dé activiteit aan het strand, zwaardvechten.

Wii Sports Resort heeft nog geen officiële releasedatum, maar is logischerwijs gebundeld met MotionPlus. Wil je meer weten over deze game? Check dan onze Fast Forward.

 1.   
  Dilliemaster's avatar

  Aan het strand doe je volgens mij niet zwaardvechten..? Of ligt het nou aan mij?

 2.   
  ChielB's avatar

  Niet? 😉 Vandaar dat het ook als ‘vreemd’ wordt aangemerkt in de omschrijving. Zwaardvechten leent zich echter wel bij uitstek voor de MotionPlus.

 3.   
  Verbeemen's avatar

  wedden dat er een Zorro spel uitkomt of Robinhood 😛

 4.   
  ckerigon's avatar

  Verbeemen schreef, "wedden dat er een Zorro spel uitkomt of Robinhood :P"

  Kijk eens wat ik net ergens las 😛

  Don Diego De la vega, de Batman van de pueblo’s, krijgt een nieuw game.

  Ontwikkelaar 505 games is alvast enthousiast en vereerd om de iconische held die al zo vele generaties wist aan te spreken naar de Nintendo Wii te brengen. De exclusieve titel zal draaien rond Zorro (duh) die het in het California van de 19de eeuw opneemt tegen gespuis zoals boosaardige rebellen en een maffiabaas. Don versus Don? Het vechtsysteem zal in elk geval gebruik maken van de mogelijkheden van de Wii-Remote om zwaardgevechten levensecht over te brengen op de speler. Of de game gebruik zal gaan maken van Motionplus en andere info volgt ongetwijfeld binnenkort.

 5.   
  Verbeemen's avatar

  haha 😀 had ik er maar geld opgezet 🙂 dan kon ik het met de winst kopen :p sweet victory