EVO Smart Console in bèta

Vlak voor het einde van vorig jaar werd de EVO Smart Console aangekondigd. Voor deze op Linux gebaseerde console is de bètafase inmiddels aangebroken.

Hoewel de ‘console’ bij aankondiging vooral als Linux HD-spelmachine werd gepresenteerd, lijken de mogelijkheden inmiddels veel groter met het apparaat. Zo wordt naast gaming ook het ordenen van foto’s en video’s genoemd, (video)chatten, online backup, digitale videorecorder, allerhande clouddiensten en zelfs het draaien van Windows binnen een gevirtualiseerde omgeving. Derrick Samuels, de oprichter van het bedrijf achter de EVO, zegt dan ook

“EVO is for customers that want more value from their entertainment hardware and reduced space around the TV from other devices that do one function.”

Voor gamers zijn er in ieder geval al 9 games beschikbaar, waarvan er drie standaard op het apparaat geïnstalleerd zijn. Los kosten de games 20 dollar. De cloud-dienst moet deze beschikbaar maken. Er worden ook Amiga-games genoemd, maar onduidelijk is of deze bij de eerste 9 games horen.

Het apparaat zal, in bèta-uitvoering, vanaf 10 april uitgeleverd worden. Wie voor 17 april besteld, zou afhankelijk van de versie 280 tot 350 dollar moeten neerleggen voor een EVO. Na 17 april zal dit 380 dollar zijn.

Meet informatie is te vinden op http://www.evosmartconsole.com/

  1.   
    The-Joke®'s avatar

    Lijkt me niet dat dat wat gaat worden met toppertjes als de PS3 PS2 en X360

  2.   
    craz's avatar

    The-Joke® schreef, "Lijkt me niet dat dat wat gaat worden met toppertjes als de PS3 PS2 en X360"

    Ja maar de namen die je net zegt zijn bekende namen 😉