Square Enix ontwikkelt DSiWare

Momenteel zijn er nog maar zes downloadbare programmaatjes voor de Nintendo DSi. Dat er nog meer in ontwikkeling zijn was al bekend, maar details hierover zijn schaars. Volgens David Young, PR-medewerker bij Nintendo Amerika, is een van de ontwikkelaars die bezig is met DSiWare Square Enix. Square Enix is bekend van onder andere Final Fantasy, Dragon Quest en Kingdom Hearts.

Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten. Hierover kun je meer lezen in deze column.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi is reeds verkrijgbaar zijn in Nederland. Binnenkort kunnen jullie een review verwachten van deze nieuwe DS.

 1.   
  The-Joke®'s avatar

  Als Square Enix iets ontwikkelt moet het wel iets te geks zijn. 😀

 2.   
  Chikin's avatar

  The-Joke® schreef, "Als Square Enix iets ontwikkelt moet het wel iets te geks zijn. 😀 "

  Mee eens 😉