Blizzard bezig met een nieuwe Redneck Rampage?


Het is nog maar pas bekend gemaakt dat Blizzard bezig is met een vijfde project en nu al zijn er weer aanwijzingen dat er een volgend project onderweg is. Blizzard heeft namelijk de rechten bemachtigd van de Redneck Rampage franchise. De rechten behoorden eerst toe aan Vivendi Universal, maar uit de laatste berichten blijkt dat Blizzard deze heeft verkregen. De eerste Redneck Rampage, een first-person shooter uitgebracht in 1997, draaide om twee broers die hun big Bessie wilden redden en een invasie van aliens moesten stoppen.

Nu zal dit voor velen vreemd nieuws zijn, aangezien dit voor Blizzard een rare keus zou zijn voor een nieuwe titel. Na wat onderzoek is echter gebleken dat diverse medewerkers van Blizzard hebben meegewerkt aan de originele Redneck games, waaronder de senior producer van World of Warcraft die een rol had als leidend level designer.

Voorlopig is echter alleen bekend dat Blizzard werkt aan twee onaangekondigde titels waarvan de rechten zijn bemachtigd. Het valt nog te bezien of één van deze twee titels een nieuwe Redneck Rampage betreft of dat er sprake is van een nieuwe titel.

 1.   
  Ika Q's avatar

  w000t, Redneck Rampage was vroeger een vette shooter. Vroeger stond deze game naast duke nukem hoog in me lijstje. 8) “am gunna have to open a can of whoop ass! “hehehe

 2.   
  craz's avatar

  Lekker bezig Blizzard 😀

 3.   
  The-Joke®'s avatar

  Lijkt me ruig…

 4.   
  Umbra's avatar

  Redneck Rampage was dikke fun, en als Blizzard dit oppikt, kan ik het alleen maar toejuichen. Blizzard staat bekend als een firma die enkel games ontwikkelt waar ze 100% zeker van zijn dat het werkt, en we weten ondertussen allemaal dat deze games stuk voor stuk kwaliteit van de bovenste plank zijn (en daarmee bedoel ik niet enkel World of Warcraft).

  Laat ze rustig doen, misschien komt er nog een Redneck Rampage RTS van :P.

 5.   
  Ma-x-rinus's avatar

  Redneeeeck rampage =D.. dat was vroeger zo vet! cool als daar een verbeterde versie van uitkomt