Ontwikkelaar Lord of the Rings Online enthousiast over console-MMO

Lord of the Rings Online (LOTRO) ontwikkelaar Turbine heeft gereageerd op de geruchten dat LOTRO naar de Xbox 360 zal komen. Hij heeft bevestigd dat ze bezig zijn met een MMO op de consoles, maar wil niet ingaan op het gerucht dat het om LOTRO gaat.

  “We won’t comment on rumors but it’s no secret that we’ve been deep in development for some time on an MMO for the next-generation consoles … and we strongly believe that the console market is ready for the massively connected social gaming experience that Turbine provides.”

Daarnaast heeft hij gezegd dat zij grote steun krijgen van Microsoft en dat Microsoft bezig is met modellen voor MMO’s op de Xbox 360

Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar is de eerste MMORPG gebasseerd op J.R.R. Tolkien’s boeken van Lord of the Rings. In deze game creëer je een eigen held die zijn roem moet halen uit de strijd om Midden-Aarde. Dit doe je met behulp van de legendarische wapens die je zelf zult moeten vinden en waarmee je de talloze strategische gevechten aan gaat. Ook in deze MMORPG moet je natuurlijk je unieke reputaties opbouwen en hiermee je vijand proberen te overtreffen.

De game speelt zich af in het legendarische rijk Eriandor waar onder andere de Gouw, Rivendel en Breeg liggen. Voor Midden-Aarde vormt er zich een steeds grotere drieging uit het donkere koninkrijk Angmar. Alleen de dappersten en de sterksten kunnen de kwade legers van Sauron tegenhouden. Je zult het onder andere op moeten nemen tegen Spiders, Trolls, Orcs, Barrow Wights en de Nazgûl, maar behalve al dat kwaad kun je ook een vrolijke ontmoeting met Elrond, Tom Bombadil, Bilbo, de Dúnedain of zelfs leden van het reisgenootschap zelf meemaken.

Meer info vind je in onze uitgebreide reviews van Shadows of Angmar en Mines of Moria.

Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar is in 2007 verschenen voor de PC. De eerste uitbreiding, genaamd Mines of Moria is sinds november 2008 verkrijgbaar.

 1.   
  Serg1337's avatar

  c00l 😛

 2.   
  Kilerden's avatar

  ”Serg1337″ schreef, "c00l 😛 "

  als ze het een beetje goed uitwerken en interessant maken wel.

 3.   
  booster666's avatar

  Een mmo voor de wii, dat is cool 😆

 4.   
  nuclearnemo's avatar

  Ik heb er een hard hoofd in of dat ook echt gaat werken….maar we zullen zien:P

 5.   
  Headdy NL's avatar

  idd en word het betaald gamen of hoe zit dat?
  We betalen ons namelijk ook zuur (puber zijde) aan de jaarlijkse XboxLive 😉

 6.   
  joramovic's avatar

  ja ik vind ook niet dat het eerlijk zou zijn moesten we hiervoor betalen, misschien wil microsoft daar wel eens voor betalen, maar dat zou wishful thinking zijn.

 7.   
  Ika Q's avatar

  Helaas zie ik dit ook niet snel gebeuren. Je betaald al voor Live en je moet waarschijnlijk voor de abonnement van het spel zelf betalen. Plus bij sommige games moet je ook echt voor online betalen bv bij Final Fantasy 11 (XI) moet je weer met credid card betalen en credid card is gewoon kut.

 8.   
  M3ntosNL's avatar

  een MMO op de consoles, leg mij maar eens uit hoe ze die controls goed werkend gaan krijgen.
  Ik wacht het wel af tot de beta’s/demo’s

 9.   
  Lapixx's avatar

  nuclearnemo schreef, "Ik heb er een hard hoofd in of dat ook echt gaat werken….maar we zullen zien"

  Waarom zou een MMO niet op consoles werken?

 10.   
  Vinstaro's avatar

  Lijkt me echt heel vet als dit gebeurt Lord of the rings vind ik helemaal te gek dus vind ik een online RPG op de xbox 360 koop ik gelijk lekker in Middle Earth rondlopen ah dan leef ik weer even in me eigen wereldje!:D

 11.   
  Vinstaro's avatar

  Headdy NL schreef, "idd en word het betaald gamen of hoe zit dat?
  We betalen ons namelijk ook zuur (puber zijde) aan de jaarlijkse XboxLive 😉 "

  Miskwien als je wat minder ijlt Bekrijp je et