“OnLive wel haalbaar”

Het vorige week aangekondigde OnLive heeft het niet makkelijk. Verschillende artikelen willen maar wat graag bewijzen dat het systeem zowel technisch als financieel niet haalbaar is.

Steve Perlman, de man achter OnLive, heeft nu ook een reactie gegeven op alle aandacht en dan met name de negatieve. Een belangrijk argument tegen het systeem is bijvoorbeeld de latency van 1ms. Volgens hem verwarren mensen compression latency met frame time. Om niet verder in moeilijke termen te vervallen: de frames worden 16,7ms getoond, wat 60 FPS betekent. Meer technische details werden helaas niet gegeven.

Ook over het kostenplaatje heeft Steve een verhaal: elke server in het OnLive-netwerk wordt door meerdere gamers gebruikt, die ieder ‘vele dollars’ per maand betalen. Een server kan op ieder moment één (Crysis) of meerdere games aan gamers voorschotelen en als een gamer stopt, stapt er altijd wel iemand in zijn plaats. Het totaalplaatje is financieel haalbaar. Ook hier ontbreken verdere details weer.

Het hele verhaal is hier te lezen, samen met uitspraken van groten uit de gamesindustrie als Will Wright, Warren Spector en Reggie Fils-Aime.

 1.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik bang ben dat het een uitgebreide 1 april-grap gaat worden…

 2.   
  GutZilla's avatar

  Danny Dam Wichers schreef, "Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik bang ben dat het een uitgebreide 1 april-grap gaat worden…"

  🙄 dat zou ik wel droog vinden:P
  BTW: wat bedoelen ze met ”vele dollars” 😮 ?

 3.   
  assassin_MKA's avatar

  Danny Dam Wichers schreef, "Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik bang ben dat het een uitgebreide 1 april-grap gaat worden…"

  Hahaha, 😀 😆 1 april grap….
  Stel je eens voor..

 4.   
  Carlzz's avatar

  Danny Dam Wichers schreef, "Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik bang ben dat het een uitgebreide 1 april-grap gaat worden…"

  ja dat dacht ik ook al 🙄

 5.   
  joramovic's avatar

  Dit wordt hier nooit haalbaar met die *** downloadlimieten, ik ga er nu al elke maand over zodat mn internet wordt vertraagd. gelukkig is het morgen weer nieuwe maand.

 6.   
  Rise Against's avatar

  Het zou echt te vet zijn als dit gaat werken!

 7.   
  R1chardTM's avatar

  joramovic schreef, "Dit wordt hier nooit haalbaar met die *** downloadlimieten, ik ga er nu al elke maand over zodat mn internet wordt vertraagd. gelukkig is het morgen weer nieuwe maand."

  Het grootste gedeelte van de internet gebruiker heeft geen last van downloadlimieten. Jij woont waarschijnlijk in het land genaamd België en daar is het helaas nog wel zo. Dus in België is het op het moment zekers niet haalbaar, want het kost heel wat bandbreedte.

 8.   
  mrxthereal's avatar

  haha ja lekker met z’n ”vele dollars”, zo komt hij wel onder de kritiek uit (tijdelijk), maar schrikt hij ons ook weer af 😛

 9.   
  craz's avatar

  Danny Dam Wichers schreef, "Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik bang ben dat het een uitgebreide 1 april-grap gaat worden…"

  Dat zou lagge zijn 😆

 10.   
  Lode's avatar

  R1chard schreef, "

  ”joramovic” schreef, "Dit wordt hier nooit haalbaar met die *** downloadlimieten, ik ga er nu al elke maand over zodat mn internet wordt vertraagd. gelukkig is het morgen weer nieuwe maand."

  Het grootste gedeelte van de internet gebruiker heeft geen last van downloadlimieten. Jij woont waarschijnlijk in het land genaamd België en daar is het helaas nog wel zo. Dus in België is het op het moment zekers niet haalbaar, want het kost heel wat bandbreedte."

  De downloadlimieten in België zullen ook wel verdwijnen op termijn. Ze kunnen gewoon niet anders want de meeste gaan bij een andere provider. Ze hebben nu al bij Telenet de limiet van 12 naar 25 GB gebracht in 1 jaar tijd. Dus hopelijk hebben we tegen 2010 rond de 100 GB 😛

 11.   
  /DareDevil's avatar

  Zou vet zijn als het echt kan 😆

 12.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb wel zo me twijfels hier over

 13.   
  nanathan's avatar

  Het leek en lijkt nog altijd de ultieme oplossing maar het is idd zeer moeilijk te halen.
  Maar laat ze er nog enkel jaren aan werken, de technologie staat niet stil en dus is het best mogelijk dat iedereen er binnen 2 jaar anders over denkt.

 14.   
  assassin_MKA's avatar

  Ik woon ook in belgie.
  Telenet heeft n Kutinternet.
  Ik haat die downloadlimieteN. Als ik eroverga wordt men internet vertraagt.
  Ik hoop dat het niet altijd zo blijft, of anders is onlive niet haalbaar in belgie.

 15.   
  Stranqer's avatar

  ik kan crysis al spelen, ik hou niet van abbonementen

 16.   
  mitchelltje9's avatar

  ik koop liever een goeie pc of een console dan dat ik die stomme abbonomenten meuk heb 😳

 17.   
  Teunb's avatar

  Ik heb ook een hekel aan abonnementen, daar zit je altijd aan vast…
  jammer…
  maar ik vind t wel goed bed8, je hoeft je hardware nooit meer te upgraden:)