Brütal Legend komt mogelijk ook naar de Wii

In hoeveel games staan actie en stevige Metal centraal? Juist, dat zijn er niet veel. Toch komt deze bijzondere combinatie dit jaar naar de Xbox 360 en PlayStation 3 in de vorm van Brütal Legend. Tijdens een gesprek met Tim Schafer, oprichter van ontwikkelaar Double Fine, kwam ook de vraag aan bod of men een Wii-versie van Brütal Legend nog overweegt. Voordat hij wilde antwoorden, liet Schafer zich eerst voorlichten door zijn eigen PR-assistent.

Vervolgens verklaarde Schafer dat ze de game ontwikkelen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De twijfel voorafgaand aan dit antwoord lijkt er op te wijzen dat hij wellicht al meer weet. Gezien de huidige strategie van uitgever Electronic Arts om veel hardcore games ook naar de Wii te brengen (Dead Space: Extraction), lijkt een Wii-versie van Brütal Legend helemaal geen gek idee. Dit zal vermoedelijk gedaan worden door een andere third-party ontwikkelaar.

Voorlopig blijft het echter bij speculeren zolang er geen officiële aankondiging naar buiten is gebracht.

In Brütal Legend, die we tot nu toe alleen maar kunnen beschrijven als God of War meets Guitar Hero, speel je roadie Eddie Riggs, aan wie Jack Black zijn stem en enigszins zijn uiterlijk heeft verleend. Eddie wordt terug in de tijd geslingerd naar de Age of Metal, waar rock de wereld beheerst. Met een beest van een bijl, zijn V8-motor en gitaar gaat Eddie de strijd aan met demonen van alle soorten en maten. Daarbij zal hij gebruik kunnen maken van zijn vleugels om vijanden van boven te kunnen verrassen. Verder is er nog niet veel over de game bekend, maar bezoek tot die tijd de officiële site.

Brütal Legend komt eind 2009 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Link naar officieële site doet het niet bij mij.

 2.   
  ckerigon's avatar

  Bij mij hetzelfde.

 3.   
  ChielB's avatar

  Gefixed. 😉

 4.   
  the king of games's avatar

  ziet er op zich wel goed uit 😀

 5.   
  booster666's avatar

  HAHA, een rockende RPG met auto’s en demonen. 😆
  Misschien wel leuk spel.

 6.   
  Chikin's avatar

  Haha leuke trailer 😛 Ook dat ik de eerste keer zie met die combinatie 😛